do vroucí a osolené vody si dáme vařit noky. Vaříme do měkka. Měl jsem jenom mražené kupované. Určitě domácí jsou lepší
na 4 lžíce olivového oleje dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku
během smažení si můžeme oloupat pistácie
až nám cibulka trošku zhnědne, přidáme špenát. Já ho vyndal z mrázáku těsně před smažením, tak jsem ho na pánev hodil v kostce :-)
cca 5 minut smažíme. Potom přilejeme trošku vody, zamícháme a necháme odpařit.
přihodíme pistácie a zamícháme. Můžeme dolít zase trošku vody, ale ne moc. Maximálně 5 mm výsku hladiny. Necháme odpařit. Smažíme cca 5 minut
ve větším hrnci si zatím dáme smažit na 4 lžíce olivového oleje nakrájenou slaninu. Jelikož jsem měl doma domácí uzený, tak to byla jasná volba :-) Smařil jsem v hrnci po vařených nokách, který jsem ani nemyl. Smažíme, dokud uzený nepustí trošku tuku.
potom k uzenýmu přihodíme vařené noky. Zamícháme, osolíme, opepříme a chvilku spolu osmažíme. Noky s uzeným by se dali jíst jako samostatné jídlo. Je to mňamka. Ale my si to samozřejmě vylepšíme :-)
nakrájíme si česnek a přihodíme ho ke špenátu. Zamícháme a chvilku smažíme. Potom přilejeme zase trošku vody. Necháme většinu odpařit
směs zalijeme smetanou a zamícháme. Pomalu přivedeme k varu
přisypeme jednou hrstí nastrouhaného parmazánu, necháme ho rozvařit, dosolíme, dopepříme a máme hotovo. Kdo nemá parmazán může dát nivu
na talíř potom dáme omáčku a nasypeme noky s uzeným.