Pracuji...
close

Hovězí guláš

neodmyslitelná součást české kuchyně. Nezapomeňte dobře osmažit cibulku, jinak guláš nebude mít správnou barvu a chuť
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Komentáře
Febe 5 let
Vyzkoušela jsem více receptů na hovězí guláš, ale tento nemá chybu, doma vaříme tento guláš už jen podle tohoto receptu. Místo drceného pepře používám mletý (1 kávová lžička), soli dávám 3 kávové lžičky, u česneku dávám jednou tolik, protože ten, co se prodává, je hodně nevýrazný. Když jsem přidala rajský protlak, říkala jsem si, že ho příště vynechám, ale když se guláš do dalšího dne uležel, byl výborný. Zpravidla ale místo rajského protlaku dávám 2 lžíce jemného kečupu Otma (ten máme doma vždy). A nezapomenout míchat, ať se nepřipálí cibulka.
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...