Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Hovězí guláš | Recept

neodmyslitelná součást české kuchyně. Nezapomeňte dobře osmažit cibulku, jinak guláš nebude mít správnou barvu a chuť
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
na posypání
1 kus cibule
omáčka
500 a víc gram hovězí kližka
6 kus cibule
3 stroužek česnek
1-2 lžíce majoránka
1 lžíce kmín drcený
1-3 lžička sůl
podle chuti
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Příležitost: raut, svatební hostina
Původ: Česko
Krok 1
nakrájíme si cibuli. Cibule by mělo být stejně jako maso, co se týče objemu. Ale já dávám většinou cibule víc, tim se nic nezkazí :-) Trošku cibule si nechte na posypání guláše
Krok 2
cibuli dáme smažit na rozpálené sádlo do většího hrnce
Krok 3
přisypeme kmín a smažíme spolu s cibulí
Krok 4
mezitím si nakrájíme maso na kostky
Krok 5
cibulku smažíme pěkně do hněda. Nebojte se cibulku i trošku připálit. Bez toho nebude guláš gulášem.
Krok 6
k důkladně osmažené cibuli přidáme maso a pár minut restujem
Krok 7
přisypeme papriku a důkladně zamícháme. Papriku nepečeme moc dlouho, jinak by nám zhořkla
Krok 8
přilijeme trošku vody. Maso by mělo koukat, nepotápějte ho. Dusíme pod pokličkou
Krok 9
mezitím si nakrájíme česnek
Krok 10
česnek přihodíme do omáčky, zamícháme a dusíme dál cca půl hodiny
Krok 11
potom přidáme protlak. Protlak být nemusí, já ho tam přidávám jenom pro barvu a lepší chuť.. Dusíme, dokud maso nezměkne. Cca hodinu. Občas zamícháme a dolejeme vodu
Krok 12
nakonec přidáme majoráku a zamícháme
Krok 13
guláš zahustíme a dolijeme cca litr vody, zaleží na chuti, aby to nebylo moc ředěný. Já zahusuji rozmíchanou moukou ve vlažný vodě, ale zaleží na Vás.
Krok 14
guláš má krásnou barvu
Krok 15
a nikdy nedělejte guláš v bílých kalhotech :-)