Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Hovězí guláš

Popis receptu
neodmyslitelná součást české kuchyně. Nezapomeňte dobře osmažit cibulku, jinak guláš nebude mít správnou barvu a chuť
Příprava
15
minut
Vaření
120
minut
  • Způsob přípravy: vaření, smažení,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
na posypání
cibule 1 ks
omáčka
česnek 3 stroužek
cibule 6 ks
hovězí kližka 500 a víc g
kmín drcený 1 lžíce
majoránka 1-2 lžíce
mouka hladká cca 3 lžíce
paprika mletá sladká cca 3 lžíce
pepř černý drcený 1 lžička
sůl 1-3 lžička
vepřové sádlo 4 lžíce
podle chuti
rajský protlak 120 g
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nakrájíme si cibuli. Cibule by mělo být stejně jako maso, co se týče objemu. Ale já dávám většinou cibule víc, tim se nic nezkazí :-) Trošku cibule si nechte na posypání guláše
2. krok
cibuli dáme smažit na rozpálené sádlo do většího hrnce
3. krok
přisypeme kmín a smažíme spolu s cibulí
4. krok
mezitím si nakrájíme maso na kostky
5. krok
cibulku smažíme pěkně do hněda. Nebojte se cibulku i trošku připálit. Bez toho nebude guláš gulášem.
6. krok
k důkladně osmažené cibuli přidáme maso a pár minut restujem
7. krok
přisypeme papriku a důkladně zamícháme. Papriku nepečeme moc dlouho, jinak by nám zhořkla
8. krok
přilijeme trošku vody. Maso by mělo koukat, nepotápějte ho. Dusíme pod pokličkou
9. krok
mezitím si nakrájíme česnek
10. krok
česnek přihodíme do omáčky, zamícháme a dusíme dál cca půl hodiny
11. krok
potom přidáme protlak. Protlak být nemusí, já ho tam přidávám jenom pro barvu a lepší chuť.. Dusíme, dokud maso nezměkne. Cca hodinu. Občas zamícháme a dolejeme vodu
12. krok
nakonec přidáme majoráku a zamícháme
13. krok
guláš zahustíme a dolijeme cca litr vody, zaleží na chuti, aby to nebylo moc ředěný. Já zahusuji rozmíchanou moukou ve vlažný vodě, ale zaleží na Vás.
14. krok
guláš má krásnou barvu
15. krok
a nikdy nedělejte guláš v bílých kalhotech :-)