Načítání...
close

Rajčatová omáčka

přírodní a poctivá omáčka z rajčat. Hodí se k těstovinám a nebo na pomazání pizzy
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
4 lžíce olej olivový
3 stroužek česnek
cca 500 gram rajčata
1 hrst bazalka
0-5 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
rozkrájíme si rajčata na menší kousky. Používejte pouze kvalitní rajčata, nepoužívejte ty levný vodnatý, který nemají chuť, jinak omáčka bude bez chuti.
na středně rozpálenou pánev dáme na olivový olej smažit rajčata. Kdo nemá rád slupku z rajčat v omáčce, tak si rajčata spaří a oloupe
pro urychlení smažení můžeme rajčata rozmačkat
smažíme cca 10 minut a pak přidáme prolisovaný česnek
smaříme cca 5 minut a přilejeme vývar. Chvilku povaříme
osolíme, opepříme a svaříme na požadovanou hustotu
úplně nakonec přidáme natrhanou bazalku a zamícháme
omáčka se hodí k těstovinám. Je to lehké jídlo na léto. Můžeme i natřít na pizzu, jelikož omáčka je vlastně známá pod názvem pomodoro
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko, Itálie