Pracuji...
close

Rajčatová omáčka

přírodní a poctivá omáčka z rajčat. Hodí se k těstovinám a nebo na pomazání pizzy
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
4 lžíce olej olivový
3 stroužek česnek
cca 500 gram rajčata
1 hrst bazalka
0-5 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
rozkrájíme si rajčata na menší kousky. Používejte pouze kvalitní rajčata, nepoužívejte ty levný vodnatý, který nemají chuť, jinak omáčka bude bez chuti.
na středně rozpálenou pánev dáme na olivový olej smažit rajčata. Kdo nemá rád slupku z rajčat v omáčce, tak si rajčata spaří a oloupe
pro urychlení smažení můžeme rajčata rozmačkat
smažíme cca 10 minut a pak přidáme prolisovaný česnek
smaříme cca 5 minut a přilejeme vývar. Chvilku povaříme
osolíme, opepříme a svaříme na požadovanou hustotu
úplně nakonec přidáme natrhanou bazalku a zamícháme
omáčka se hodí k těstovinám. Je to lehké jídlo na léto. Můžeme i natřít na pizzu, jelikož omáčka je vlastně známá pod názvem pomodoro
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko, Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...