nejdříve si připravíme bylinkové máslo z másla, tymiánu a rozmarýnu. Můžem trošku osolit a opepřit
vše důkladně rozmačkáme a zamícháme. Máslo by mělo být předtím změklé, jinak se vám to bude špatně dělat.
kuře si položíme prsama nahoru. Mezi kůží a prsama vytvoříme dvě kapsy. Buïte opatrní, a neprotrhnete kůži.
do obou kaps dáme opatrně bylinkové máslo. Pomalu ho rozetřeme po celých prsou.
kuře pak budete vypadat nějak takto
pokud máte nádivku, naplňte kuře.
uzavřete kuře pomocí párátek
kuře důkladně osolíme. Rozetřeme sůl rukou na každým kousíčku. Nebojíme se dát víc soli, dovnitř se moc nedostane.
a důkladně opepříme. Používáme drcený pepř z mlýnku, nepoužíváme ten pohřební prášek.
vložíme kuře do trouby prsama dolu. Pečeme 30 minut bez podlévání na 220 stupňů. Potom kuře trošku podlejeme a pečeme dále při stejné teplotě. Asi po dalších 30 minutách pečení snížíme teplotu na 160 stupňů a dopékáme zhruba 30 minut.
Nikdy do kuřete při pečení nepícháme, jinak nám vyteče šáva a kuře bude suché
až vyndáte kuře z trouby, tak ho nechte chvilku odpočinout, než ho budete porcovat