Pracuji...
close

Pečené kuře

Kvalitně pečené kuře docílíte jenom správným postupem. Kuře nesmí být suché a to vyžaduje specifický druh přípravy
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Ingredience
obecně
1 kus kuře
150 gram máslo
1 lžička rozmarýn
1 lžička tymián
1-3 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
nejdříve si připravíme bylinkové máslo z másla, tymiánu a rozmarýnu. Můžem trošku osolit a opepřit
vše důkladně rozmačkáme a zamícháme. Máslo by mělo být předtím změklé, jinak se vám to bude špatně dělat.
kuře si položíme prsama nahoru. Mezi kůží a prsama vytvoříme dvě kapsy. Buïte opatrní, a neprotrhnete kůži.
do obou kaps dáme opatrně bylinkové máslo. Pomalu ho rozetřeme po celých prsou.
kuře pak budete vypadat nějak takto
pokud máte nádivku, naplňte kuře.
uzavřete kuře pomocí párátek
kuře důkladně osolíme. Rozetřeme sůl rukou na každým kousíčku. Nebojíme se dát víc soli, dovnitř se moc nedostane.
a důkladně opepříme. Používáme drcený pepř z mlýnku, nepoužíváme ten pohřební prášek.
vložíme kuře do trouby prsama dolu. Pečeme 30 minut bez podlévání na 220 stupňů. Potom kuře trošku podlejeme a pečeme dále při stejné teplotě. Asi po dalších 30 minutách pečení snížíme teplotu na 160 stupňů a dopékáme zhruba 30 minut.
Nikdy do kuřete při pečení nepícháme, jinak nám vyteče šáva a kuře bude suché
až vyndáte kuře z trouby, tak ho nechte chvilku odpočinout, než ho budete porcovat
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...