Pracuji...
close

Smaženka

do práce na svačinu a nebo jen tak na chuť
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
těsto
3 lžíce strouhanka
3 kus vejce
3 špetka sůl
na smažení
Sdílejte recept
Postup
tento recept je na 3 smaženky. Na jednu smaženku si vyklepneme jedno vajíčko do misky
přidáme jednu lžíci strouhanky
důkladně zamícháme
přidáme špetku soli a pepře, trošku zamícháme
na pánev si dáme 2 lžíce oleje a mírně rozpálíme. Nalejeme těsto
osmažíme z jedné strany
obrátíme a smažíme z druhé strany. Smažíme cca 5 minut z každé strany, zaleží, jak moc to každému topí.
hotovou placku vyndáme na talíř na ubrousek
připravíme si oblohu. Nakrájíme si cibuli najemno, papriku na proužky a okurku dle chuti
na chleba si namažeme 1 lžíci hořčice
na chleba položíme smaženku a tu potřeme zase jednou lžící hořčice
smaženku ozdobíme zeleninovou oblohou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
svačina, snídaně
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...