Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz search

Ovocný špíz | Recept

Ovocné špízy s čokoládou.
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 27 minut
Ingredience
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, smažení
Typ chodu: dezert
Původ: Česko
Postup
1
Ovoce omyjeme, banán oloupáme a nakrájíme na plátky, jahody na poloviny. Pomeranč oloupeme, odstraníme slupku dužiny a pecky a nakrájíme jej na třetiny.
2
Jednotlivé kousky ovoce střídavě napichujeme na špejli, jejíž hrot je seříznut do ostré špičky.
3
Špíz na pánvi pokapeme citronem, červeným vínem a posypeme mletou skořicí pečlivě ze všech stran. Na pánev přidáme kostku másla cca. 20 gramů. Pečeme cca. 20 minut
4
Mezitím v hrnci rozehřejeme kostku másla, cca. 10 gramů, postupně přidáme polovinu tabulky mléčné čokolády a doléváme mlékem tak abychom dostali lehce řidší konzistenci.
5
Přidáme višňový džem. Za neustálého míchání hřejeme.
6
Špízy uložíme na talíř a vzniklou šávu z pánve nalijeme do právě připravované čokoládové směsi. Vzniklou směs pečlivě promícháme. Následně čokoládovou směsí přelijeme špízy.
7
V hrnci rozehřejeme kostku másla, cca. 10 gramů, přidáme polovinu tabulky bílé čokolády. Za stálého míchání přiléváme mléko tak, abychom dostali středně hustou konzistenci.
8
Takto horkou čokoládou ozdobně přelijeme špízy. A můžeme podávat.