Pracuji...
close

Ovocný špíz

Ovocné špízy s čokoládou.
Kuchař: duschman
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 27 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Ovoce omyjeme, banán oloupáme a nakrájíme na plátky, jahody na poloviny. Pomeranč oloupeme, odstraníme slupku dužiny a pecky a nakrájíme jej na třetiny.
Jednotlivé kousky ovoce střídavě napichujeme na špejli, jejíž hrot je seříznut do ostré špičky.
Špíz na pánvi pokapeme citronem, červeným vínem a posypeme mletou skořicí pečlivě ze všech stran. Na pánev přidáme kostku másla cca. 20 gramů. Pečeme cca. 20 minut
Mezitím v hrnci rozehřejeme kostku másla, cca. 10 gramů, postupně přidáme polovinu tabulky mléčné čokolády a doléváme mlékem tak abychom dostali lehce řidší konzistenci.
Přidáme višňový džem. Za neustálého míchání hřejeme.
Špízy uložíme na talíř a vzniklou šávu z pánve nalijeme do právě připravované čokoládové směsi. Vzniklou směs pečlivě promícháme. Následně čokoládovou směsí přelijeme špízy.
V hrnci rozehřejeme kostku másla, cca. 10 gramů, přidáme polovinu tabulky bílé čokolády. Za stálého míchání přiléváme mléko tak, abychom dostali středně hustou konzistenci.
Takto horkou čokoládou ozdobně přelijeme špízy. A můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.