Pracuji...
close

Ovocný špíz

Ovocné špízy s čokoládou.
Kuchař: duschman
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 27 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Ovoce omyjeme, banán oloupáme a nakrájíme na plátky, jahody na poloviny. Pomeranč oloupeme, odstraníme slupku dužiny a pecky a nakrájíme jej na třetiny.
Jednotlivé kousky ovoce střídavě napichujeme na špejli, jejíž hrot je seříznut do ostré špičky.
Špíz na pánvi pokapeme citronem, červeným vínem a posypeme mletou skořicí pečlivě ze všech stran. Na pánev přidáme kostku másla cca. 20 gramů. Pečeme cca. 20 minut
Mezitím v hrnci rozehřejeme kostku másla, cca. 10 gramů, postupně přidáme polovinu tabulky mléčné čokolády a doléváme mlékem tak abychom dostali lehce řidší konzistenci.
Přidáme višňový džem. Za neustálého míchání hřejeme.
Špízy uložíme na talíř a vzniklou šávu z pánve nalijeme do právě připravované čokoládové směsi. Vzniklou směs pečlivě promícháme. Následně čokoládovou směsí přelijeme špízy.
V hrnci rozehřejeme kostku másla, cca. 10 gramů, přidáme polovinu tabulky bílé čokolády. Za stálého míchání přiléváme mléko tak, abychom dostali středně hustou konzistenci.
Takto horkou čokoládou ozdobně přelijeme špízy. A můžeme podávat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...