Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Sekaná
pečená sekáná patří mezi české klasiky. Doporučuji dát do sekané čerstvé bylinky
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1/2
kilogram
mleté maso (hovězí/vepřové)
2
kus
cibule
2
kus
vejce
3
stroužek
česnek
1
lžička
sůl
1
lžíce
majoránka
5
hrst
strouhanka
0-1
lžička
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
připravíme si větší mísu a do ní vložíme maso
přisypeme najemno nakrájenou cibuli
přisypeme bylinky
potom si z jednoho vejce oddělíme bílek, který použijeme později na potření sekané
celé vyklepnuté vejce a žloutek přidáme do mísy
oloupeme stroužky česneku, rozmáčkneme nožem a nakrájíme nadrobno
přisypeme sůl a pepř
přisypeme strouhanku
pořádně promícháme, nejlépe rukou důkladně promačkat
pripravime si pekáček, který můžeme vymazat máslem a do něj vytvarujeme šišku sekaný, kterou potřeme bílkem
podlejeme troškou vody a dáme péct do trouby na 180 stupňů, cca na hodinu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
close