Pracuji...
close

Sekaná

pečená sekáná patří mezi české klasiky. Doporučuji dát do sekané čerstvé bylinky
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
2 kus cibule
2 kus vejce
3 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 lžíce majoránka
Sdílejte recept
Postup
připravíme si větší mísu a do ní vložíme maso
přisypeme najemno nakrájenou cibuli
přisypeme bylinky
potom si z jednoho vejce oddělíme bílek, který použijeme později na potření sekané
celé vyklepnuté vejce a žloutek přidáme do mísy
oloupeme stroužky česneku, rozmáčkneme nožem a nakrájíme nadrobno
přisypeme sůl a pepř
přisypeme strouhanku
pořádně promícháme, nejlépe rukou důkladně promačkat
pripravime si pekáček, který můžeme vymazat máslem a do něj vytvarujeme šišku sekaný, kterou potřeme bílkem
podlejeme troškou vody a dáme péct do trouby na 180 stupňů, cca na hodinu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...