Načítání...
close

Sekaná

pečená sekáná patří mezi české klasiky. Doporučuji dát do sekané čerstvé bylinky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
2 kus cibule
2 kus vejce
3 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 lžíce majoránka
Sdílejte recept
Postup
připravíme si větší mísu a do ní vložíme maso
přisypeme najemno nakrájenou cibuli
přisypeme bylinky
potom si z jednoho vejce oddělíme bílek, který použijeme později na potření sekané
celé vyklepnuté vejce a žloutek přidáme do mísy
oloupeme stroužky česneku, rozmáčkneme nožem a nakrájíme nadrobno
přisypeme sůl a pepř
přisypeme strouhanku
pořádně promícháme, nejlépe rukou důkladně promačkat
pripravime si pekáček, který můžeme vymazat máslem a do něj vytvarujeme šišku sekaný, kterou potřeme bílkem
podlejeme troškou vody a dáme péct do trouby na 180 stupňů, cca na hodinu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko