Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Sekaná
pečená sekáná patří mezi české klasiky. Doporučuji dát do sekané čerstvé bylinky
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
10 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1/2 kilogram
mleté maso (hovězí/vepřové)
2 kus
cibule
2 kus
vejce
3 stroužek
česnek
1 lžička
sůl
1 lžíce
majoránka
5 hrst
strouhanka
0-1 lžička
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
připravíme si větší mísu a do ní vložíme maso
přisypeme najemno nakrájenou cibuli
přisypeme bylinky
potom si z jednoho vejce oddělíme bílek, který použijeme později na potření sekané
celé vyklepnuté vejce a žloutek přidáme do mísy
oloupeme stroužky česneku, rozmáčkneme nožem a nakrájíme nadrobno
přisypeme sůl a pepř
přisypeme strouhanku
pořádně promícháme, nejlépe rukou důkladně promačkat
pripravime si pekáček, který můžeme vymazat máslem a do něj vytvarujeme šišku sekaný, kterou potřeme bílkem
podlejeme troškou vody a dáme péct do trouby na 180 stupňů, cca na hodinu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
close