Pracuji...
close

Sekaná

pečená sekáná patří mezi české klasiky. Doporučuji dát do sekané čerstvé bylinky
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
2 kus cibule
2 kus vejce
3 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 lžíce majoránka
Sdílejte recept
Postup
připravíme si větší mísu a do ní vložíme maso
přisypeme najemno nakrájenou cibuli
přisypeme bylinky
potom si z jednoho vejce oddělíme bílek, který použijeme později na potření sekané
celé vyklepnuté vejce a žloutek přidáme do mísy
oloupeme stroužky česneku, rozmáčkneme nožem a nakrájíme nadrobno
přisypeme sůl a pepř
přisypeme strouhanku
pořádně promícháme, nejlépe rukou důkladně promačkat
pripravime si pekáček, který můžeme vymazat máslem a do něj vytvarujeme šišku sekaný, kterou potřeme bílkem
podlejeme troškou vody a dáme péct do trouby na 180 stupňů, cca na hodinu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.