Pracuji...
close

Houbová omáčka

co léto, to houbovka a ještě k tomu domácí a pocitvá
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
300-500 gram houby
1 lžička kmín drcený
2 kus cibule
1 kelímek smetana 33%
1 stroužek česnek
1/2 kus citron
100 gram máslo
0-2 lžička sůl
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
na máslo dáme smažit najemno nakrájenou cibuli. Smažíme cibulku dohněda
nakrájíme si houby na malé kousky
k cibulce přidáme houby a důkladně zamícháme. Chvilku smažíme
přidáme šávu z půlky citronu. Zamícháme a chvilku smažíme
dále přidáme pokrájený česnek, který jsme si trošku zmáčkli nožem, aby pustil šávu. Opepříme. Solíme až po vývaru, v závislosti na jeho slanosti. Chvilku smažíme
nyní přilejeme k houbám vývar
chvilku vaříme
mezitím si ve sklenici důkladně romícháme smetanu s moukou.
do omáčky vhodíme nasekanou petrželku a zamícháme
omáčku zahustíme smetanou a moukou. Při nalévání mícháme
ještě chvilku povaříme, cca 15 minut, dosolíme, dopepříme a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...