Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Houbová omáčka | Recept

co léto, to houbovka a ještě k tomu domácí a pocitvá
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
300-500 gram houby
1 lžička kmín drcený
2 kus cibule
1 kelímek smetana 33%
1 stroužek česnek
1/2 kus citron
100 gram máslo
0-2 lžička sůl
podle chuti
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Krok 1
na máslo dáme smažit najemno nakrájenou cibuli. Smažíme cibulku dohněda
Krok 2
nakrájíme si houby na malé kousky
Krok 3
k cibulce přidáme houby a důkladně zamícháme. Chvilku smažíme
Krok 4
přidáme šávu z půlky citronu. Zamícháme a chvilku smažíme
Krok 5
dále přidáme pokrájený česnek, který jsme si trošku zmáčkli nožem, aby pustil šávu. Opepříme. Solíme až po vývaru, v závislosti na jeho slanosti. Chvilku smažíme
Krok 6
nyní přilejeme k houbám vývar
Krok 7
chvilku vaříme
Krok 8
mezitím si ve sklenici důkladně romícháme smetanu s moukou.
Krok 9
do omáčky vhodíme nasekanou petrželku a zamícháme
Krok 10
omáčku zahustíme smetanou a moukou. Při nalévání mícháme
Krok 11
ještě chvilku povaříme, cca 15 minut, dosolíme, dopepříme a máme hotovo.