Pracuji...
close

Houbová omáčka

co léto, to houbovka a ještě k tomu domácí a pocitvá
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
300-500 gram houby
1 lžička kmín drcený
2 kus cibule
1 kelímek smetana 33%
1 stroužek česnek
1/2 kus citron
100 gram máslo
0-2 lžička sůl
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
na máslo dáme smažit najemno nakrájenou cibuli. Smažíme cibulku dohněda
nakrájíme si houby na malé kousky
k cibulce přidáme houby a důkladně zamícháme. Chvilku smažíme
přidáme šávu z půlky citronu. Zamícháme a chvilku smažíme
dále přidáme pokrájený česnek, který jsme si trošku zmáčkli nožem, aby pustil šávu. Opepříme. Solíme až po vývaru, v závislosti na jeho slanosti. Chvilku smažíme
nyní přilejeme k houbám vývar
chvilku vaříme
mezitím si ve sklenici důkladně romícháme smetanu s moukou.
do omáčky vhodíme nasekanou petrželku a zamícháme
omáčku zahustíme smetanou a moukou. Při nalévání mícháme
ještě chvilku povaříme, cca 15 minut, dosolíme, dopepříme a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...