Pracuji...
close

Houbová omáčka

co léto, to houbovka a ještě k tomu domácí a pocitvá
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
300-500 gram houby
1 lžička kmín drcený
2 kus cibule
1 kelímek smetana 33%
1 stroužek česnek
1/2 kus citron
100 gram máslo
0-2 lžička sůl
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
na máslo dáme smažit najemno nakrájenou cibuli. Smažíme cibulku dohněda
nakrájíme si houby na malé kousky
k cibulce přidáme houby a důkladně zamícháme. Chvilku smažíme
přidáme šávu z půlky citronu. Zamícháme a chvilku smažíme
dále přidáme pokrájený česnek, který jsme si trošku zmáčkli nožem, aby pustil šávu. Opepříme. Solíme až po vývaru, v závislosti na jeho slanosti. Chvilku smažíme
nyní přilejeme k houbám vývar
chvilku vaříme
mezitím si ve sklenici důkladně romícháme smetanu s moukou.
do omáčky vhodíme nasekanou petrželku a zamícháme
omáčku zahustíme smetanou a moukou. Při nalévání mícháme
ještě chvilku povaříme, cca 15 minut, dosolíme, dopepříme a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.