Pracuji...
close

Houbová omáčka

co léto, to houbovka a ještě k tomu domácí a pocitvá
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
300-500 gram houby
1 lžička kmín drcený
2 kus cibule
1 kelímek smetana 33%
1 stroužek česnek
1/2 kus citron
100 gram máslo
0-2 lžička sůl
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
na máslo dáme smažit najemno nakrájenou cibuli. Smažíme cibulku dohněda
nakrájíme si houby na malé kousky
k cibulce přidáme houby a důkladně zamícháme. Chvilku smažíme
přidáme šávu z půlky citronu. Zamícháme a chvilku smažíme
dále přidáme pokrájený česnek, který jsme si trošku zmáčkli nožem, aby pustil šávu. Opepříme. Solíme až po vývaru, v závislosti na jeho slanosti. Chvilku smažíme
nyní přilejeme k houbám vývar
chvilku vaříme
mezitím si ve sklenici důkladně romícháme smetanu s moukou.
do omáčky vhodíme nasekanou petrželku a zamícháme
omáčku zahustíme smetanou a moukou. Při nalévání mícháme
ještě chvilku povaříme, cca 15 minut, dosolíme, dopepříme a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.