X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Houbová omáčka

Načítám...
co léto, to houbovka a ještě k tomu domácí a pocitvá
Příprava 15 minut
Vaření 40 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Houby / Hřiby, Omáčky / Smetanové omáčky
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko

Ingredience

Související recepty:
obecně
česnek 1 stroužek
cibule 2 ks
citron 1/2 ks
houby 300-500 g
kmín drcený 1 lžička
máslo 100 g
mouka hladká pšeničná 2-4 lžíce
pepř černý drcený 0-2 lžička
smetana 33% 1 kelímek
sůl 0-2 lžička
vývar hovězí 1 l
podle chuti
petrželová nať 1 lžíce

Postup

na máslo dáme smažit najemno nakrájenou cibuli. Smažíme cibulku dohněda
nakrájíme si houby na malé kousky
k cibulce přidáme houby a důkladně zamícháme. Chvilku smažíme
přidáme šávu z půlky citronu. Zamícháme a chvilku smažíme
dále přidáme pokrájený česnek, který jsme si trošku zmáčkli nožem, aby pustil šávu. Opepříme. Solíme až po vývaru, v závislosti na jeho slanosti. Chvilku smažíme
nyní přilejeme k houbám vývar
chvilku vaříme
mezitím si ve sklenici důkladně romícháme smetanu s moukou.
do omáčky vhodíme nasekanou petrželku a zamícháme
omáčku zahustíme smetanou a moukou. Při nalévání mícháme
ještě chvilku povaříme, cca 15 minut, dosolíme, dopepříme a máme hotovo.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter