Pracuji...
close

Ječné kroupy s houbami

hodně lidí kroupy jako jídlo neuznává, nevím proč. Z těchto krup by si sedli na zadek :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
100 gram máslo
2 stroužek česnek
300-500 gram houby
0-2 lžička sůl
podle chuti
1 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
do většího hrnce nalijeme trochu studené vody a ponoříme do ní kroupy. Necháme cca půl hodiny odstát.
po půl hodině přivedeme pozvolna kroupy k varu
mezitím si nakrájíme houby. Velikost si zvolte podle sebe
pokud kroupy vypijou vodu, dolijte vývar a nebo vodu. Záleží co máte, ale vývar je určitě lepší. Pokud doléváte vodu, musíte i solit. Toto opakujte, dokud kroupy nebudou měkké. Za dobu vaření by měli svůj objem cca zečtyřnásobit.
do menšího hrnce si dejte na máslo smažit cibulku
až začne cibulka hnědnout, přihoïte houby. Občas míchejte
až houby změknou, osolte je, opepřete a přihoïte nadrobno nakrájený česnek. Kdo má rád kmín, tak šup tam s nim.
ještě chvilku smažte a potom celý obsah hrnce s houbami vypyste ke kroupám.
přidejte petrželku, důkladně zamíchejte, dosolte, dopepřete.
tyto kroupy jsou vhodnou přílohou k hovězímu masu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...