Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Ječné kroupy s houbami | Recept

hodně lidí kroupy jako jídlo neuznává, nevím proč. Z těchto krup by si sedli na zadek :-)
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
vývar vepřový 1 litr
cibule 1 kus
kroupy ječné 250 gram
máslo 100 gram
česnek 2 stroužek
petrželová nať 1 lžíce
houby 300-500 gram
sůl 0-2 lžička
pepř černý drcený 0-1 lžička
podle chuti
kmín drcený 1 lžička
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Postup
Krok 1
do většího hrnce nalijeme trochu studené vody a ponoříme do ní kroupy. Necháme cca půl hodiny odstát.
Krok 2
po půl hodině přivedeme pozvolna kroupy k varu
Krok 3
mezitím si nakrájíme houby. Velikost si zvolte podle sebe
Krok 4
pokud kroupy vypijou vodu, dolijte vývar a nebo vodu. Záleží co máte, ale vývar je určitě lepší. Pokud doléváte vodu, musíte i solit. Toto opakujte, dokud kroupy nebudou měkké. Za dobu vaření by měli svůj objem cca zečtyřnásobit.
Krok 5
do menšího hrnce si dejte na máslo smažit cibulku
Krok 6
až začne cibulka hnědnout, přihoïte houby. Občas míchejte
Krok 7
až houby změknou, osolte je, opepřete a přihoïte nadrobno nakrájený česnek. Kdo má rád kmín, tak šup tam s nim.
Krok 8
ještě chvilku smažte a potom celý obsah hrnce s houbami vypyste ke kroupám.
Krok 9
přidejte petrželku, důkladně zamíchejte, dosolte, dopepřete.
Krok 10
tyto kroupy jsou vhodnou přílohou k hovězímu masu
Sdílejte recept