Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz search

Ječné kroupy s houbami | Recept

hodně lidí kroupy jako jídlo neuznává, nevím proč. Z těchto krup by si sedli na zadek :-)
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
100 gram máslo
2 stroužek česnek
300-500 gram houby
0-2 lžička sůl
podle chuti
1 lžička kmín drcený
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Postup
1
do většího hrnce nalijeme trochu studené vody a ponoříme do ní kroupy. Necháme cca půl hodiny odstát.
2
po půl hodině přivedeme pozvolna kroupy k varu
3
mezitím si nakrájíme houby. Velikost si zvolte podle sebe
4
pokud kroupy vypijou vodu, dolijte vývar a nebo vodu. Záleží co máte, ale vývar je určitě lepší. Pokud doléváte vodu, musíte i solit. Toto opakujte, dokud kroupy nebudou měkké. Za dobu vaření by měli svůj objem cca zečtyřnásobit.
5
do menšího hrnce si dejte na máslo smažit cibulku
6
až začne cibulka hnědnout, přihoïte houby. Občas míchejte
7
až houby změknou, osolte je, opepřete a přihoïte nadrobno nakrájený česnek. Kdo má rád kmín, tak šup tam s nim.
8
ještě chvilku smažte a potom celý obsah hrnce s houbami vypyste ke kroupám.
9
přidejte petrželku, důkladně zamíchejte, dosolte, dopepřete.
10
tyto kroupy jsou vhodnou přílohou k hovězímu masu