Načítání...
close

Ječné kroupy s houbami

hodně lidí kroupy jako jídlo neuznává, nevím proč. Z těchto krup by si sedli na zadek :-)
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
1 kus cibule
100 gram máslo
2 stroužek česnek
300-500 gram houby
0-2 lžička sůl
podle chuti
1 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
do většího hrnce nalijeme trochu studené vody a ponoříme do ní kroupy. Necháme cca půl hodiny odstát.
po půl hodině přivedeme pozvolna kroupy k varu
mezitím si nakrájíme houby. Velikost si zvolte podle sebe
pokud kroupy vypijou vodu, dolijte vývar a nebo vodu. Záleží co máte, ale vývar je určitě lepší. Pokud doléváte vodu, musíte i solit. Toto opakujte, dokud kroupy nebudou měkké. Za dobu vaření by měli svůj objem cca zečtyřnásobit.
do menšího hrnce si dejte na máslo smažit cibulku
až začne cibulka hnědnout, přihoïte houby. Občas míchejte
až houby změknou, osolte je, opepřete a přihoïte nadrobno nakrájený česnek. Kdo má rád kmín, tak šup tam s nim.
ještě chvilku smažte a potom celý obsah hrnce s houbami vypyste ke kroupám.
přidejte petrželku, důkladně zamíchejte, dosolte, dopepřete.
tyto kroupy jsou vhodnou přílohou k hovězímu masu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko