Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Houbové rizoto podle J. Olivera
zapomeňte jednou na české rádoby rizoto (vařená rýže s něčim) a udělějte si to pravé
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
150
mililitr
víno bílé
2
hrst
houby
4
lžíce
olej olivový
1,5
litr
vývar kuřecí
1
kus
cibule
1
hrst
celer
400
gram
rýže krátkozrná
1
hrst
parmazán
1
lžíce
máslo
na posypání
1/2
kus
citron
1
hrst
petrželová nať
1
hrst
parmazán
2
hrst
houby
2
lžíce
olej olivový
podle chuti
0-2
lžička
sůl
0-1
lžička
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nakrájíme si cibuli a celer
ve větším hrnci si rozpálíme olivový olej a dáme na něj zesklovatět cibuli a celer
k zelenině přisypeme rýži
mícháme cca minutu, rýže by měla zesklovatět
přilijeme víno a zamícháme
vaříme, dokud rýže nenasaje víno. Občas mícháme
po vsáknutí vína do rýže přilijeme naběračku vývaru
vývar necháme vsáknout do rýže. Občas mícháme. Tento postup opakujeme, dokud rýže nezměkne. Trošku opepříme
až rýže bude měknout, tak přihodíme pokrájené houby a zamícháme
nastrouháme si parmazán
až je rýže úplně měkká, tak hrnec stáhneme z plotny a přihodíme máslo. Zamícháme
přihodíme hrst parmazánu a zamícháme. Rizoto dosolíme, dopepříme
na pánvi si na olivovém oleji osmažíme houby. Trošku osolíme.
ke konci smažení přihodíme petrželku
a zakápneme troškou citronové šávy. Zamícháme a stáhneme z plotny
rizoto podáváme posypané houbovou směsí a parmazánem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Přílohy
/
Rýže
,
Houby
/
Hřiby
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko, Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Celerový salát s ananasem
Jestli si myslíte, že Vám tento salát vydrží do druhého dne, tak jste na omylu. Sežere se to dříve, ...
Špagety s tuňákem a rajčaty
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Vaječná omeleta z mrkve
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Kuřecí kousky v medové omáčce
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Těstoviny s tuňákem a fazolemi
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Domácí karamel
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Domácí kebab v troubě
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Český kari hambáč
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
close