Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Houbové rizoto podle J. Olivera | Recept

zapomeňte jednou na české rádoby rizoto (vařená rýže s něčim) a udělějte si to pravé
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
víno bílé 150 mililitr
houby 2 hrst
olej olivový 4 lžíce
vývar kuřecí 1,5 litr
cibule 1 kus
celer 1 hrst
rýže krátkozrná 400 gram
parmazán 1 hrst
máslo 1 lžíce
na posypání
citron 1/2 kus
petrželová nať 1 hrst
parmazán 1 hrst
houby 2 hrst
olej olivový 2 lžíce
podle chuti
sůl 0-2 lžička
pepř černý drcený 0-1 lžička
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd
Původ: Česko, Itálie
Postup
nakrájíme si cibuli a celer
ve větším hrnci si rozpálíme olivový olej a dáme na něj zesklovatět cibuli a celer
k zelenině přisypeme rýži
mícháme cca minutu, rýže by měla zesklovatět
přilijeme víno a zamícháme
vaříme, dokud rýže nenasaje víno. Občas mícháme
po vsáknutí vína do rýže přilijeme naběračku vývaru
vývar necháme vsáknout do rýže. Občas mícháme. Tento postup opakujeme, dokud rýže nezměkne. Trošku opepříme
až rýže bude měknout, tak přihodíme pokrájené houby a zamícháme
nastrouháme si parmazán
až je rýže úplně měkká, tak hrnec stáhneme z plotny a přihodíme máslo. Zamícháme
přihodíme hrst parmazánu a zamícháme. Rizoto dosolíme, dopepříme
na pánvi si na olivovém oleji osmažíme houby. Trošku osolíme.
ke konci smažení přihodíme petrželku
a zakápneme troškou citronové šávy. Zamícháme a stáhneme z plotny
rizoto podáváme posypané houbovou směsí a parmazánem
Sdílejte recept