Načítání...
close

Houbové rizoto podle J. Olivera

zapomeňte jednou na české rádoby rizoto (vařená rýže s něčim) a udělějte si to pravé
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
150 mililitr víno bílé
2 hrst houby
4 lžíce olej olivový
1 kus cibule
1 hrst celer
1 lžíce máslo
na posypání
1/2 kus citron
2 hrst houby
2 lžíce olej olivový
podle chuti
0-2 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli a celer
ve větším hrnci si rozpálíme olivový olej a dáme na něj zesklovatět cibuli a celer
k zelenině přisypeme rýži
mícháme cca minutu, rýže by měla zesklovatět
přilijeme víno a zamícháme
vaříme, dokud rýže nenasaje víno. Občas mícháme
po vsáknutí vína do rýže přilijeme naběračku vývaru
vývar necháme vsáknout do rýže. Občas mícháme. Tento postup opakujeme, dokud rýže nezměkne. Trošku opepříme
až rýže bude měknout, tak přihodíme pokrájené houby a zamícháme
nastrouháme si parmazán
až je rýže úplně měkká, tak hrnec stáhneme z plotny a přihodíme máslo. Zamícháme
přihodíme hrst parmazánu a zamícháme. Rizoto dosolíme, dopepříme
na pánvi si na olivovém oleji osmažíme houby. Trošku osolíme.
ke konci smažení přihodíme petrželku
a zakápneme troškou citronové šávy. Zamícháme a stáhneme z plotny
rizoto podáváme posypané houbovou směsí a parmazánem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko, Itálie