Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Houbové rizoto podle J. Olivera | Recept

zapomeňte jednou na české rádoby rizoto (vařená rýže s něčim) a udělějte si to pravé
Autor receptu
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
150 mililitr víno bílé
2 hrst houby
4 lžíce olej olivový
1 kus cibule
1 hrst celer
1 lžíce máslo
na posypání
1/2 kus citron
2 hrst houby
2 lžíce olej olivový
podle chuti
0-2 lžička sůl
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd
Původ: Česko, Itálie
Krok 1
nakrájíme si cibuli a celer
Krok 2
ve větším hrnci si rozpálíme olivový olej a dáme na něj zesklovatět cibuli a celer
Krok 3
k zelenině přisypeme rýži
Krok 4
mícháme cca minutu, rýže by měla zesklovatět
Krok 5
přilijeme víno a zamícháme
Krok 6
vaříme, dokud rýže nenasaje víno. Občas mícháme
Krok 7
po vsáknutí vína do rýže přilijeme naběračku vývaru
Krok 8
vývar necháme vsáknout do rýže. Občas mícháme. Tento postup opakujeme, dokud rýže nezměkne. Trošku opepříme
Krok 9
až rýže bude měknout, tak přihodíme pokrájené houby a zamícháme
Krok 10
nastrouháme si parmazán
Krok 11
až je rýže úplně měkká, tak hrnec stáhneme z plotny a přihodíme máslo. Zamícháme
Krok 12
přihodíme hrst parmazánu a zamícháme. Rizoto dosolíme, dopepříme
Krok 13
na pánvi si na olivovém oleji osmažíme houby. Trošku osolíme.
Krok 14
ke konci smažení přihodíme petrželku
Krok 15
a zakápneme troškou citronové šávy. Zamícháme a stáhneme z plotny
Krok 16
rizoto podáváme posypané houbovou směsí a parmazánem