Pracuji...
close

Rýžový nákyp s meruňkami

sladkou rýžovou kaši miluju od mala a ve spojení s ovocem to nemá chybu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Ingredience
obecně
2 kus vejce
1 balíček cukr vanilkový
100-300 gram cukr krystal
1 špetka sůl
náplň
1 konzerva meruňky
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
do většího hrnce si vysypeme rýži. Rýži neproplachujte.
rýži zalijeme mlékem tak, aby byla potopená.
zamícháme a pozvolna přivedeme k varu
pak přihodíme skořici a hřebíček. Není nutné tam tyto dvě ingredience dávat, ale s nimi je nákyp krásně provoněný.
přisypeme vanilkový cukr, normální cukr a sůl
rýži za občasného míchání vaříme. Pozor, aby se rýže moc nepřichytávala. Pokud rýže vypije mléko, přilejeme další. Spotřebuje se cca 2 litry mléka. Až bude rýže měkká, stahneme hrnec z plotny a necháme vychladit. Vychlazení trvá poměrně dlouho. Je dobré občas rýži zamíchat, aby se horká pára zevnitř dostala ven.
z vajec si oddělíme žloutky a bílky.
z bílků si ušleháme sníh
žloutky a sníh zamícháme do vychlazené rýžové kaše
připravíme si pekáč, do kterého nalijeme půlku kaše
na kaši vyskládáme ovoce, které máme rádi. Já jsem zvolil meruňky
zalijeme druhou půlkou a dáme zapéct do trouby. Pečeme cca 45 minut na 180 stupňů.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření, pečení, šlehání
Typ chodu:
oběd, dezert, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...