do většího hrnce si vysypeme rýži. Rýži neproplachujte.
rýži zalijeme mlékem tak, aby byla potopená.
zamícháme a pozvolna přivedeme k varu
pak přihodíme skořici a hřebíček. Není nutné tam tyto dvě ingredience dávat, ale s nimi je nákyp krásně provoněný.
přisypeme vanilkový cukr, normální cukr a sůl
rýži za občasného míchání vaříme. Pozor, aby se rýže moc nepřichytávala. Pokud rýže vypije mléko, přilejeme další. Spotřebuje se cca 2 litry mléka. Až bude rýže měkká, stahneme hrnec z plotny a necháme vychladit. Vychlazení trvá poměrně dlouho. Je dobré občas rýži zamíchat, aby se horká pára zevnitř dostala ven.
z vajec si oddělíme žloutky a bílky.
z bílků si ušleháme sníh
žloutky a sníh zamícháme do vychlazené rýžové kaše
připravíme si pekáč, do kterého nalijeme půlku kaše
na kaši vyskládáme ovoce, které máme rádi. Já jsem zvolil meruňky
zalijeme druhou půlkou a dáme zapéct do trouby. Pečeme cca 45 minut na 180 stupňů.