Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Květáková polévka
jemná, krémová, plná květákové chuti
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
10 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1 kus
květák
1 kelímek
smetana 33%
150 gram
mouka hladká pšeničná
2 špetka
muškátový oříšek mletý
0-2 lžička
sůl
0-1 lžička
pepř černý drcený
200 gram
máslo
podle chuti
1 lžíce
pažitka
Sdílejte recept
Facebook
Postup
květák zbavíme listů a tvrdého košálu. Rozebereme na malé růžičky
dáme květák vařit do osolené vody. Vody dáme cca 1,5 litru
vaříme, dokud není květák zcela měkký
až květák změkne, sundáme hrnec z plotny a květák vyndáme z květákového vývaru
v jiném hrnci si připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Jíška by měla být světlejší. Potom jíšku zalijeme květákovým vývarem a vaříme cca 15 minut.
přidáme skoro všechen uvařený květák do hrnce. Několik růžiček si necháme stranou
přidáme pepř a muškátový oříšek podle chuti
polévku důkladně rozmixujeme mixérem
do hrnce přidáme zbylé růžičky, můžeme trošku rozdrobit
přivedeme k varu a zalijeme smetanou
polévku ještě jednou přivedeme k varu, dosolíme, dopepříme a stáhneme z plotny. Do nevroucí polévky vhodíme kousek studeného másla a zamícháme
na talíři posypte polévku trochou pažitky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
close