Pracuji...
close

Kuřecí paličky s kysaným zelím

toto jídlo patří mezi mé oblíbené. Je to prostě skvělý žrádlo :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
připravíme si dva hrnce. Do většího dáme na trošku oleje vyškvařit slaninu. Do menšího dáme do osolené vody vařit brambory
mezitím si nakrájíme cibuli na větší kusy. Paličky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.
do hrnce přidáme kuřecí paličky
a přidáme cibuli. Vše důkladně osmažíme
nakrájíme si žampiony a bylinky
do hrnce přidáme bylinky
a přidáme žampiony
důkladně vše osmažíme
změklé brambory zcedíme a nakrájíme, pokud není kůže moc špinavá, necháme ji na bramborech
připravíme si pekáč a vysypeme do něj obsah hrnce
do hrnce, ve kterém se peklo maso, dáme brambory. Plotnu už máme samozřejmě vypnutou
přidáme zelí
a vše promícháme. Tím docílíme toho, že se do brambor a zelí dostane ta dobrá mastnota z toho hrnce.
brambory se zelím přidáme do pekáče k masu a vše důkladně zamícháme.
pekáč dáme do trouby a zapékáme cca půl hodiny na 180 stupňů
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení, škvaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...