Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Kuřecí paličky s kysaným zelím
toto jídlo patří mezi mé oblíbené. Je to prostě skvělý žrádlo :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
13 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
6-8
kus
kuřecí paličky
6-8
kus
brambory
20
dekagram
anglická slanina
5
kus
žampiony
1-2
hrnek
zelí bílé kysané
1
špetka
rozmarýn
1
špetka
tymián
1
špetka
majoránka
4
lžíce
olej slunečnicový
0-1
lžička
sůl
0-1
lžička
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
připravíme si dva hrnce. Do většího dáme na trošku oleje vyškvařit slaninu. Do menšího dáme do osolené vody vařit brambory
mezitím si nakrájíme cibuli na větší kusy. Paličky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme.
do hrnce přidáme kuřecí paličky
a přidáme cibuli. Vše důkladně osmažíme
nakrájíme si žampiony a bylinky
do hrnce přidáme bylinky
a přidáme žampiony
důkladně vše osmažíme
změklé brambory zcedíme a nakrájíme, pokud není kůže moc špinavá, necháme ji na bramborech
připravíme si pekáč a vysypeme do něj obsah hrnce
do hrnce, ve kterém se peklo maso, dáme brambory. Plotnu už máme samozřejmě vypnutou
přidáme zelí
a vše promícháme. Tím docílíme toho, že se do brambor a zelí dostane ta dobrá mastnota z toho hrnce.
brambory se zelím přidáme do pekáče k masu a vše důkladně zamícháme.
pekáč dáme do trouby a zapékáme cca půl hodiny na 180 stupňů
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Houby
/
Žampiony
,
Maso
/
Drůbeží maso
Způsob přípravy:
smažení, pečení, škvaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close