Pracuji...
close

Nádivka z opečených rohlíků

velmi dobrá a chuťově vymazlená nádivka. Opečené rohlíky dodají nádivce nezaměnitelnou chuť
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
3 kus rohlík
3 kus vejce
1 kus cibule
1 kelímek smetana 33%
0-1 lžička sůl
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nakrájejte rohlíky na kostičky a dejte na pekáč
dejte rohlíky do trouby a pečte na 180 stupňů dokud nebudou hnědé
nakrájejte cibuli najemno
v hrnci rozpalte máslo
přihoïte cibuli
smažte dokud cibule nebude pěkně hnědá a sundejte z plotny
z vajíček oddělte bílky a žloutky
z bílků ušlehejte sníh
do mísy dejte žloutky, smetanu, vychladlé rohlíky, vychladlou cibulku, petrželku nebo špenát (ja doma nic neměl, tak jsem musel dát sušenou petrželovou na), ušlehané bílky, sůl a pepř
vše důkladně zamícháme, nejlépe rukou
nádivka se hodí do kuřete a nebo jentak do pekáčku do trouby
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...