Pracuji...
close

Nádivka z opečených rohlíků

velmi dobrá a chuťově vymazlená nádivka. Opečené rohlíky dodají nádivce nezaměnitelnou chuť
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
3 kus rohlík
3 kus vejce
1 kus cibule
1 kelímek smetana 33%
0-1 lžička sůl
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
nakrájejte rohlíky na kostičky a dejte na pekáč
dejte rohlíky do trouby a pečte na 180 stupňů dokud nebudou hnědé
nakrájejte cibuli najemno
v hrnci rozpalte máslo
přihoïte cibuli
smažte dokud cibule nebude pěkně hnědá a sundejte z plotny
z vajíček oddělte bílky a žloutky
z bílků ušlehejte sníh
do mísy dejte žloutky, smetanu, vychladlé rohlíky, vychladlou cibulku, petrželku nebo špenát (ja doma nic neměl, tak jsem musel dát sušenou petrželovou na), ušlehané bílky, sůl a pepř
vše důkladně zamícháme, nejlépe rukou
nádivka se hodí do kuřete a nebo jentak do pekáčku do trouby
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.