Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
sladká pochoutka nejen pro děti
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
2 hodiny
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
lžíce
vepřové sádlo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
uděláme si sladké kynuté těsto, které naleznete v souvisejících receptech. Z tohoto těsta udšláte cca plný pekáč buchtiček
vymažeme si větší pekáč sádlem
pomocí rukou si vyválíme malé kuličky a klademe na pekáč. Jednotlivé buchtičky pomažeme sádlem kolem dokola, aby se po upečení dali od sebe odlepit
buchtičky klademe vedle sebe, což chvilku trvá :-)
buchtičky pořád kynou, což je vidět na této fotce zleva
až zaplníme celý pekáč, tak dáme péct do trouby na 180 stupňů na cca 30 minut
buchtičky by měli být upečeny do hněda
na buchtičky si dáme vanilkový krém, který naleznete v souvisejících receptech
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké
/
Buchty
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close