Pracuji...
close

Žampiony na víně

lehká letní svačinka, která nemusí být jenom ze žampionů
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
4 lžíce olej olivový
3 stroužek česnek
50-100 mililitr víno bílé
1 lžička bazalka
1-3 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
do pánve si dáme rozpálit olej
u žampionů si oddělíme nohy od hlaviček
na rozpálený olej dáme omyté žampiony, hlavičky i s nohama. Osolíme, opepříme
smažíme, dokud žampiony nezhnědnou.
přidáme nakrájený česnek a chvilku osmažíme
přisypeme bazalku, kdo nemá čerstvou, přidá sušenou
přilejeme trošku vína
a vaříme, dokud se tekutina skoro zcela nevypaří
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Žampiony
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
svačina, předkrm
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...