Načítání...
close

Žampiony na víně

lehká letní svačinka, která nemusí být jenom ze žampionů
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
4 lžíce olej olivový
3 stroužek česnek
50-100 mililitr víno bílé
1 lžička bazalka
1-3 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
do pánve si dáme rozpálit olej
u žampionů si oddělíme nohy od hlaviček
na rozpálený olej dáme omyté žampiony, hlavičky i s nohama. Osolíme, opepříme
smažíme, dokud žampiony nezhnědnou.
přidáme nakrájený česnek a chvilku osmažíme
přisypeme bazalku, kdo nemá čerstvou, přidá sušenou
přilejeme trošku vína
a vaříme, dokud se tekutina skoro zcela nevypaří
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Žampiony
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
svačina, předkrm
Původ:
Česko