Pracuji...
close

Žampiony na víně

lehká letní svačinka, která nemusí být jenom ze žampionů
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
4 lžíce olej olivový
3 stroužek česnek
50-100 mililitr víno bílé
1 lžička bazalka
1-3 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
do pánve si dáme rozpálit olej
u žampionů si oddělíme nohy od hlaviček
na rozpálený olej dáme omyté žampiony, hlavičky i s nohama. Osolíme, opepříme
smažíme, dokud žampiony nezhnědnou.
přidáme nakrájený česnek a chvilku osmažíme
přisypeme bazalku, kdo nemá čerstvou, přidá sušenou
přilejeme trošku vína
a vaříme, dokud se tekutina skoro zcela nevypaří
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Žampiony
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
svačina, předkrm
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...