Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Vepřová krkovička ve smetaně
rychlé, jednoduché, ale kvalitní a výborné. Kombinace slaniny, česneku a smetany každej jistě ocení.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
5-7
kus
brambory
1
kelímek
smetana 33%
2-3
stroužek
česnek
4
plátek
vepřová krkovice
1
lžíce
máslo
1
lžička
kmín drcený
20
dekagram
anglická slanina
cca 1
lžička
sůl
1/2
lžička
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
vymažeme si zapékací mísu máslem
oloupeme a nakrájíme si brambory na plátky
brambory vyskládáme na dno mísy
nakrájíme si česnek na plátky. Nemusí být extra malé
na brambory dáme česnek. osolíme, opepříme, okmínujem
na okořeněné brambory položíme slaninu, kterou nemusíte šetřit
na slaninu položíme plátky masa
maso osolíme a můžeme i opepřit.. Stačí z horní strany
potom vše zalijeme smetanou
dáme zapéct do rozehřáte trouby na 200 stupňů zhruba na 50 minut. Ke konci pečení můžeme posypat sýrem či parmazánem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close