Pracuji...
close

Vepřová krkovička ve smetaně

rychlé, jednoduché, ale kvalitní a výborné. Kombinace slaniny, česneku a smetany každej jistě ocení.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
5-7 kus brambory
1 kelímek smetana 33%
2-3 stroužek česnek
1 lžíce máslo
1 lžička kmín drcený
cca 1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
vymažeme si zapékací mísu máslem
oloupeme a nakrájíme si brambory na plátky
brambory vyskládáme na dno mísy
nakrájíme si česnek na plátky. Nemusí být extra malé
na brambory dáme česnek. osolíme, opepříme, okmínujem
na okořeněné brambory položíme slaninu, kterou nemusíte šetřit
na slaninu položíme plátky masa
maso osolíme a můžeme i opepřit.. Stačí z horní strany
potom vše zalijeme smetanou
dáme zapéct do rozehřáte trouby na 200 stupňů zhruba na 50 minut. Ke konci pečení můžeme posypat sýrem či parmazánem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...