Pracuji...
close

Dýňová polévka

vždycky jsem chtěl tuto polévku vyzkoušet, ale nikdy jsem nevěřil, že mě bude chutnat. Teï patří mezi mé nejoblíbenější
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli
oloupeme si bramboru a nakrájíme si jí na kousky. Dýni vydlabeme od peciček, okrájíme kůru a nakrájíme na kousky.
na olej si dáme smažit cibuli
smažíme dokud nezačne malinko hnědnout
ke zhnědlé cibulce přihodíme dýni a brambory. Chvilku osmažíme, občas promícháme, aby se nám kousky nepřichytávali
potom přisypeme sůl, pepř, kmín
zalijeme vývarem a zamícháme
pod poklicí vaříme cca 40 minut
po 40 minutách sundáme hrnec z plotny
nakrájíme si česnek
do polévky dáme petrželku (sušenou a nebo čerstvou)
přihodíme česnek
a přilijeme mléko
vše důkladně rozmixujeme mixérem do krémovita
po rozmixování by polévka měla být krásně oranžově krémovitá
vrátíme hrnec zpátky na plotnu a přidáme muškátový oříšek
přilijeme sojovou omáčku
přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.