Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Dýňová polévka
vždycky jsem chtěl tuto polévku vyzkoušet, ale nikdy jsem nevěřil, že mě bude chutnat. Teï patří mezi mé nejoblíbenější
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
hrnek
mléko plnotučné
200
mililitr
smetana 33%
1
kus
brambory
1
litr
vývar kuřecí
3
stroužek
česnek
1
kus
cibule
1/2
lžička
muškátový oříšek mletý
5
lžíce
olej slunečnicový
1
lžíce
sojová omáčka
2-3
lžička
kmín drcený
1
hrst
petrželová nať
1
kilogram
dýně
1-2
lžička
sůl
1-2
lžička
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nakrájíme si cibuli
oloupeme si bramboru a nakrájíme si jí na kousky. Dýni vydlabeme od peciček, okrájíme kůru a nakrájíme na kousky.
na olej si dáme smažit cibuli
smažíme dokud nezačne malinko hnědnout
ke zhnědlé cibulce přihodíme dýni a brambory. Chvilku osmažíme, občas promícháme, aby se nám kousky nepřichytávali
potom přisypeme sůl, pepř, kmín
zalijeme vývarem a zamícháme
pod poklicí vaříme cca 40 minut
po 40 minutách sundáme hrnec z plotny
nakrájíme si česnek
do polévky dáme petrželku (sušenou a nebo čerstvou)
přihodíme česnek
a přilijeme mléko
vše důkladně rozmixujeme mixérem do krémovita
po rozmixování by polévka měla být krásně oranžově krémovitá
vrátíme hrnec zpátky na plotnu a přidáme muškátový oříšek
přilijeme sojovou omáčku
přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Domácí karamel
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Domácí kebab v troubě
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Český kari hambáč
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Pomazánka s tuňákem a lučinou
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Ovesné vločky s jogurtem a jablečným džusem
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Rybízová marmeláda
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Salát s kuskusem, rajčaty a okurkou
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Malinové taštičky
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
close