Pracuji...
close

Dýňová polévka

vždycky jsem chtěl tuto polévku vyzkoušet, ale nikdy jsem nevěřil, že mě bude chutnat. Teï patří mezi mé nejoblíbenější
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si cibuli
oloupeme si bramboru a nakrájíme si jí na kousky. Dýni vydlabeme od peciček, okrájíme kůru a nakrájíme na kousky.
na olej si dáme smažit cibuli
smažíme dokud nezačne malinko hnědnout
ke zhnědlé cibulce přihodíme dýni a brambory. Chvilku osmažíme, občas promícháme, aby se nám kousky nepřichytávali
potom přisypeme sůl, pepř, kmín
zalijeme vývarem a zamícháme
pod poklicí vaříme cca 40 minut
po 40 minutách sundáme hrnec z plotny
nakrájíme si česnek
do polévky dáme petrželku (sušenou a nebo čerstvou)
přihodíme česnek
a přilijeme mléko
vše důkladně rozmixujeme mixérem do krémovita
po rozmixování by polévka měla být krásně oranžově krémovitá
vrátíme hrnec zpátky na plotnu a přidáme muškátový oříšek
přilijeme sojovou omáčku
přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.