Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Dýňová polévka
vždycky jsem chtěl tuto polévku vyzkoušet, ale nikdy jsem nevěřil, že mě bude chutnat. Teï patří mezi mé nejoblíbenější
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
hrnek
mléko plnotučné
200
mililitr
smetana 33%
1
kus
brambory
1
litr
vývar kuřecí
3
stroužek
česnek
1
kus
cibule
1/2
lžička
muškátový oříšek mletý
5
lžíce
olej slunečnicový
1
lžíce
sojová omáčka
2-3
lžička
kmín drcený
1
hrst
petrželová nať
1
kilogram
dýně
1-2
lžička
sůl
1-2
lžička
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nakrájíme si cibuli
oloupeme si bramboru a nakrájíme si jí na kousky. Dýni vydlabeme od peciček, okrájíme kůru a nakrájíme na kousky.
na olej si dáme smažit cibuli
smažíme dokud nezačne malinko hnědnout
ke zhnědlé cibulce přihodíme dýni a brambory. Chvilku osmažíme, občas promícháme, aby se nám kousky nepřichytávali
potom přisypeme sůl, pepř, kmín
zalijeme vývarem a zamícháme
pod poklicí vaříme cca 40 minut
po 40 minutách sundáme hrnec z plotny
nakrájíme si česnek
do polévky dáme petrželku (sušenou a nebo čerstvou)
přihodíme česnek
a přilijeme mléko
vše důkladně rozmixujeme mixérem do krémovita
po rozmixování by polévka měla být krásně oranžově krémovitá
vrátíme hrnec zpátky na plotnu a přidáme muškátový oříšek
přilijeme sojovou omáčku
přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close