Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Zelňačka
jenom z kvalitního uzenýho a dobrého kysaného zelí uděláte poctivou zelňačku
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
45 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
zelí bílé kysané
200
gram
vepřová plec uzená
2
kus
cibule
2
lžíce
vepřové sádlo
1-2
lžička
kmín drcený
1-3
špetka
sůl
1/2
lžička
pepř černý drcený
1
list
bobkový list
3
kus
brambory
150
gram
mouka hladká pšeničná
1
litr
vývar kuřecí
1-2
lžíce
cukr krystal
3
lžíce
paprika mletá sladká
podle chuti
4
lžíce
smetana zakysaná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nakrájíme si cibuli
do kastrolu dáme rozehřát sádlo a cibuli necháme lehce zesklovatět
přisypeme kmín
přisypeme papriku (paprika může být i pálivá kdo má rád)
papriku důkladně zamícháme, ale dlouho nesmažte, jinak vám zhořkne
přisypeme mouku a vymícháme si růžovou jíšku
jíšku zalijeme kuřecím vývarem (kdo nemá vývar, zalije vodou a přidá bujon)
oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky
brambory vložíme do polévky
přidáme i zelí a trošku kyselého nálevu ze zelí. Zbytek nálevu si necháme na pozdější dochucení (zelí si můžeme nakrájet)
přidáme pepř
přidáme bobkový list
vaříme, dokud brambory nezměknou
nakrájíme si uzený. Kupujte jenom kvalitní uzený, jinak to nemá cenu do polévky dávat. Místo uzenýho můžeme dát klobásu
uzený přidáme do polévky a vaříme už jenom chvíli
polévku dochutíme cukrem, solí, pepřem a nebo nálevem ze zelí
na talíř si do polévky dáme zakysanou smetanu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
,
Polévky
/
Masové polévky
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec
,
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close