Pracuji...
close

Zelňačka

jenom z kvalitního uzenýho a dobrého kysaného zelí uděláte poctivou zelňačku
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Postup
nakrájíme si cibuli
do kastrolu dáme rozehřát sádlo a cibuli necháme lehce zesklovatět
přisypeme kmín
přisypeme papriku (paprika může být i pálivá kdo má rád)
papriku důkladně zamícháme, ale dlouho nesmažte, jinak vám zhořkne
přisypeme mouku a vymícháme si růžovou jíšku
jíšku zalijeme kuřecím vývarem (kdo nemá vývar, zalije vodou a přidá bujon)
oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky
brambory vložíme do polévky
přidáme i zelí a trošku kyselého nálevu ze zelí. Zbytek nálevu si necháme na pozdější dochucení (zelí si můžeme nakrájet)
přidáme pepř
přidáme bobkový list
vaříme, dokud brambory nezměknou
nakrájíme si uzený. Kupujte jenom kvalitní uzený, jinak to nemá cenu do polévky dávat. Místo uzenýho můžeme dát klobásu
uzený přidáme do polévky a vaříme už jenom chvíli
polévku dochutíme cukrem, solí, pepřem a nebo nálevem ze zelí
na talíř si do polévky dáme zakysanou smetanu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec , mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...