Pracuji...
close

Kuře na medu s citronovou kůrou

Citron a kuře je dokonalá kombinace a tento recept to jenom dokazuje
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Ingredience
obecně
1 kus kuře
3 lžíce med
100 gram máslo
1 kus citron
cca 1-2 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
opatrně rukou uděláme kapsu mezi prsama a kůží
do kapsy dáme kousek másla
kuře pořádně osolíme a opepříme z obou stran a vložíme do pekáčku prsama dolu. Do pekáčku jsme vložili taky kousek másla
kuře vložíme do trouby, kterou máme předehřátou na 180 stupňů
jednou za čas kuře trošku podlejeme vlažnou vodou. Ne moc, stačí trošku
a občas přeléváme kuře vznikajícím sosem
až bude kuře z jedný strany hezky opečené, tak ho obrátíme prsama nahoru
když je kuře obrácené, tak si pomalu připravíme směs z citronu a medu. Okrájíme si kůru z citronu. Snažte se okrájet jenom to žlutý, protože to bílý je trošku hořký. Použil jsem kůru cca z půlky citronu, zaleží na každým. Před krájením citron důkladně omyjte
kůru nakrájíme nadrobno
citron smícháme s medem
až bude i druhá strana kuřete dobře opečená, tak kuře vyndáme z trouby. Nastavíme troubu na 200 stupňů. Na kuře nalejeme směs z citronu a medu
a důkladně rozetřeme
kuře vratíme zpátky do trouby a pečeme ještě cca 15-20 minut. Často přeléváme
jako přílohu doporučuji čerstvý chleba, který je dobrý na vysávání vynikajícího sosu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.