Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Kuře na medu s citronovou kůrou

„Citron a kuře je dokonalá kombinace a tento recept to jenom dokazuje“
Příprava
20
minut
Vaření
90
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
opatrně rukou uděláme kapsu mezi prsama a kůží
2. krok
do kapsy dáme kousek másla
3. krok
kuře pořádně osolíme a opepříme z obou stran a vložíme do pekáčku prsama dolu. Do pekáčku jsme vložili taky kousek másla
4. krok
kuře vložíme do trouby, kterou máme předehřátou na 180 stupňů
5. krok
jednou za čas kuře trošku podlejeme vlažnou vodou. Ne moc, stačí trošku
6. krok
a občas přeléváme kuře vznikajícím sosem
7. krok
až bude kuře z jedný strany hezky opečené, tak ho obrátíme prsama nahoru
8. krok
když je kuře obrácené, tak si pomalu připravíme směs z citronu a medu. Okrájíme si kůru z citronu. Snažte se okrájet jenom to žlutý, protože to bílý je trošku hořký. Použil jsem kůru cca z půlky citronu, zaleží na každým. Před krájením citron důkladně omyjte
9. krok
kůru nakrájíme nadrobno
10. krok
citron smícháme s medem
11. krok
až bude i druhá strana kuřete dobře opečená, tak kuře vyndáme z trouby. Nastavíme troubu na 200 stupňů. Na kuře nalejeme směs z citronu a medu
12. krok
a důkladně rozetřeme
13. krok
kuře vratíme zpátky do trouby a pečeme ještě cca 15-20 minut. Často přeléváme
14. krok
jako přílohu doporučuji čerstvý chleba, který je dobrý na vysávání vynikajícího sosu
Způsob přípravy
  • pečení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku