Pracuji...
close

Rajská omáčka

poctivá rajská omáčka, kterou ocení hlavně děti
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Sdílejte recept
Postup
kořenovou zeleninu si nakrájíme na kostičky
zeleninu vložíme do hrnce na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Pozor, aby se zelenina nepřichytávala
když je zelenina osmažená dozlatova, tak přidáme koření (kuličky pepře, bobkové listy, nové koření, skořici, hřebíček). Chvilku opékáme
potom přisypeme cukr
a necháme trošku zkaramelizovat
potom přilijeme ocet a necháme vyvařit. V této fázi si k omáčce nečichejte, jelikož je ocet štiplavej do nosu.
přidáme protlak
a chvilku ho osmahneme
přilijeme vývar a necháme omáčku povařit aspoň 15 minut. Kdo má rád omáčku sladkou, tak si přidá ještě cukr.
potom omáčku zahustíme světlou jíškou, kterou si připravíme z másla a mouky. Chvilku povaříme a když bude omáčka hotová, tak ji propasírujeme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.