Načítání...
close

Rajská omáčka

poctivá rajská omáčka, kterou ocení hlavně děti
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Sdílejte recept
Postup
kořenovou zeleninu si nakrájíme na kostičky
zeleninu vložíme do hrnce na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Pozor, aby se zelenina nepřichytávala
když je zelenina osmažená dozlatova, tak přidáme koření (kuličky pepře, bobkové listy, nové koření, skořici, hřebíček). Chvilku opékáme
potom přisypeme cukr
a necháme trošku zkaramelizovat
potom přilijeme ocet a necháme vyvařit. V této fázi si k omáčce nečichejte, jelikož je ocet štiplavej do nosu.
přidáme protlak
a chvilku ho osmahneme
přilijeme vývar a necháme omáčku povařit aspoň 15 minut. Kdo má rád omáčku sladkou, tak si přidá ještě cukr.
potom omáčku zahustíme světlou jíškou, kterou si připravíme z másla a mouky. Chvilku povaříme a když bude omáčka hotová, tak ji propasírujeme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko