Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Rajská omáčka
poctivá rajská omáčka, kterou ocení hlavně děti
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
5
lžíce
olej slunečnicový
1
kus
mrkev
1/4
kus
celer
1
kus
cibule
1
kus
petržel
1
kus
skořice celá
8
kus
nové koření
15
kus
pepř černý celý
2-3
list
bobkový list
3-4
lžíce
cukr krystal
1-2
lžíce
ocet
300
gram
rajský protlak
500
mililitr
vývar hovězí
2
lžíce
máslo
4
lžíce
mouka hladká pšeničná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
kořenovou zeleninu si nakrájíme na kostičky
zeleninu vložíme do hrnce na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Pozor, aby se zelenina nepřichytávala
když je zelenina osmažená dozlatova, tak přidáme koření (kuličky pepře, bobkové listy, nové koření, skořici, hřebíček). Chvilku opékáme
potom přisypeme cukr
a necháme trošku zkaramelizovat
potom přilijeme ocet a necháme vyvařit. V této fázi si k omáčce nečichejte, jelikož je ocet štiplavej do nosu.
přidáme protlak
a chvilku ho osmahneme
přilijeme vývar a necháme omáčku povařit aspoň 15 minut. Kdo má rád omáčku sladkou, tak si přidá ještě cukr.
potom omáčku zahustíme světlou jíškou, kterou si připravíme z másla a mouky. Chvilku povaříme a když bude omáčka hotová, tak ji propasírujeme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Omáčky
/
Teplé omáčky
,
Omáčky
/
Zeleninové omáčky
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close