Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Rajská omáčka

Popis receptu
poctivá rajská omáčka, kterou ocení hlavně děti
Příprava
15
minut
Vaření
60
minut
  • Způsob přípravy: smažení, vaření,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
kořenovou zeleninu si nakrájíme na kostičky
2. krok
zeleninu vložíme do hrnce na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Pozor, aby se zelenina nepřichytávala
3. krok
když je zelenina osmažená dozlatova, tak přidáme koření (kuličky pepře, bobkové listy, nové koření, skořici, hřebíček). Chvilku opékáme
4. krok
potom přisypeme cukr
5. krok
a necháme trošku zkaramelizovat
6. krok
potom přilijeme ocet a necháme vyvařit. V této fázi si k omáčce nečichejte, jelikož je ocet štiplavej do nosu.
7. krok
přidáme protlak
8. krok
a chvilku ho osmahneme
9. krok
přilijeme vývar a necháme omáčku povařit aspoň 15 minut. Kdo má rád omáčku sladkou, tak si přidá ještě cukr.
10. krok
potom omáčku zahustíme světlou jíškou, kterou si připravíme z másla a mouky. Chvilku povaříme a když bude omáčka hotová, tak ji propasírujeme.