X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Rajská omáčka
Načítám...
Popis receptu
poctivá rajská omáčka, kterou ocení hlavně děti
Příprava 15 minut
Vaření 60 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Omáčky / Teplé omáčky, Omáčky / Zeleninové omáčky
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Související recepty: Plněný paprikový lusk, Houskový knedlík
Původ: Česko
Ingredience
Postup
1.
kořenovou zeleninu si nakrájíme na kostičky
2.
zeleninu vložíme do hrnce na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Pozor, aby se zelenina nepřichytávala
3.
když je zelenina osmažená dozlatova, tak přidáme koření (kuličky pepře, bobkové listy, nové koření, skořici, hřebíček). Chvilku opékáme
4.
potom přisypeme cukr
5.
a necháme trošku zkaramelizovat
6.
potom přilijeme ocet a necháme vyvařit. V této fázi si k omáčce nečichejte, jelikož je ocet štiplavej do nosu.
7.
přidáme protlak
8.
a chvilku ho osmahneme
9.
přilijeme vývar a necháme omáčku povařit aspoň 15 minut. Kdo má rád omáčku sladkou, tak si přidá ještě cukr.
10.
potom omáčku zahustíme světlou jíškou, kterou si připravíme z másla a mouky. Chvilku povaříme a když bude omáčka hotová, tak ji propasírujeme.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
612 bodů
Facebook