Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
BeBe střecha
Jednoduchý nepečený dezert, který všem velmi chutná.
Kuchař:
buellin
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
2-3
kus
banány
2
kostka
tvaroh měkký plnotučný
200
gram
máslo
150
gram
cukr moučka
2
lžíce
rum
1
balíček
sušenky BeBe světlé
3
lžíce
amaretto
1
balíček
sušenky BeBe tmavé
1
balíček
čokoláda na vaření
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Do mísy si dáme všechen tvaroh, nejlépe tučný.
Přidáme cukr. Můžeme přidat i máslo, ale není to nutné.
Vše pomocí mixéru promícháme.
Přidáme rum podle chuti.
Pokud máme k dispozici amaretto, také ho do krému přidáme.
Na alobal si naskládáme BeBe sušenky, podle tvaru šachovnice.
Sušenky potřeme polovinou připraveného krému.
Na rozetřený krém poskládáme druhé patro sušenek, tentokrát barvy obrátíme.
Na sušenky rozetřeme zbylý krém.
Doprostřed umístíme banány.
Pomocí alobalu zahneme dezert do tvaru střechy.
Ve vodní lázni si necháme roztát čokoládu, kterou pak střechu potřeme. Dezert necháme do druhého dne v lednici, aby sušenky dostatečně změkly.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké
/
Buchty
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close