Pracuji...
close

BeBe střecha

Jednoduchý nepečený dezert, který všem velmi chutná.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Do mísy si dáme všechen tvaroh, nejlépe tučný.
Přidáme cukr. Můžeme přidat i máslo, ale není to nutné.
Vše pomocí mixéru promícháme.
Přidáme rum podle chuti.
Pokud máme k dispozici amaretto, také ho do krému přidáme.
Na alobal si naskládáme BeBe sušenky, podle tvaru šachovnice.
Sušenky potřeme polovinou připraveného krému.
Na rozetřený krém poskládáme druhé patro sušenek, tentokrát barvy obrátíme.
Na sušenky rozetřeme zbylý krém.
Doprostřed umístíme banány.
Pomocí alobalu zahneme dezert do tvaru střechy.
Ve vodní lázni si necháme roztát čokoládu, kterou pak střechu potřeme. Dezert necháme do druhého dne v lednici, aby sušenky dostatečně změkly.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...