Načítání...
close

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

klasické švestkováky, které nesmí na letním jídelníčku chybět
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
těsto
1 kilogram brambory
1/2 kilogram mouka hrubá
1-2 kus vejce
1 špetka sůl
na posypání
1 balíček tvaroh tvrdý
150 gram máslo
náplň
cca 25 kus švestky
100-200 gram cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
dáme si vařit brambory ve slupce. Uvařené brambory oloupeme
během vaření brambor si vypeckujeme švestky. Nejlepší je švestky naříznout jenom způlky, aby nám držely pořád pohromadě
nastrouháme nebo nadrolíme si tvaroh
brambory si nastrouháme na struhadle
k bramborům přisypeme mouku
přidáme vejce. Já jsem dal 3 vejce, což bylo moc, těsto potom lepilo. Dejte proto nejdříve jedno vejce a uvidíte, jak se těsto vyyvede
nakonec přidáme špetku soli
vypracujeme si těsto, nejlépe rukou
těsto se nejlépe vyválí na pomoučeném vále. Z hotové těsto si utrhneme kousek těsta, vyválíme v ruce kulicku a do ní zamačkneme švestku a důkladně zabalíme. Vyválíme v ruce knedlík. Takhle pokračujeme se všemi knedlíky.
kdo má rád sladší knedlíky, tak si do švestky nasype trošku cukru.
knedlíky dáme do vroucí osolené vody. Vaříme cca 7-10 minut. Knedlíky se zezačátku budou přichytávat ke dnu hrnce, tak je opatrně odlepte.
hotové knedlíky dáme na talíř, překrojíme na půl, posypeme cukrem a tvarohem a polijeme rozehřátým máslem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření, hnětení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko