Pracuji...
close

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

klasické švestkováky, které nesmí na letním jídelníčku chybět
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
těsto
1 kilogram brambory
1/2 kilogram mouka hrubá
1-2 kus vejce
1 špetka sůl
na posypání
1 balíček tvaroh tvrdý
150 gram máslo
náplň
cca 25 kus švestky
100-200 gram cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
dáme si vařit brambory ve slupce. Uvařené brambory oloupeme
během vaření brambor si vypeckujeme švestky. Nejlepší je švestky naříznout jenom způlky, aby nám držely pořád pohromadě
nastrouháme nebo nadrolíme si tvaroh
brambory si nastrouháme na struhadle
k bramborům přisypeme mouku
přidáme vejce. Já jsem dal 3 vejce, což bylo moc, těsto potom lepilo. Dejte proto nejdříve jedno vejce a uvidíte, jak se těsto vyyvede
nakonec přidáme špetku soli
vypracujeme si těsto, nejlépe rukou
těsto se nejlépe vyválí na pomoučeném vále. Z hotové těsto si utrhneme kousek těsta, vyválíme v ruce kulicku a do ní zamačkneme švestku a důkladně zabalíme. Vyválíme v ruce knedlík. Takhle pokračujeme se všemi knedlíky.
kdo má rád sladší knedlíky, tak si do švestky nasype trošku cukru.
knedlíky dáme do vroucí osolené vody. Vaříme cca 7-10 minut. Knedlíky se zezačátku budou přichytávat ke dnu hrnce, tak je opatrně odlepte.
hotové knedlíky dáme na talíř, překrojíme na půl, posypeme cukrem a tvarohem a polijeme rozehřátým máslem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření, hnětení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...