Načítání...
close

Karlovarský knedlík

máte doma hodně starých rohlíků? Udělejte si vynikající karlovarský knedlík
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
5 kus rohlík
2 kus vejce
30 gram máslo
1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si rohlíky na kostičky a vložíme do větší mísy
z vajec si oddělíme bílky a žloutky
do menší misky si nalejeme vlažné mléko, přidáme máslo
v mléce necháme máslo rozpustit
přidáme žloutky (mléko nesmí být příliš horké, jinak by se žloutky udělaly)
a pořádně rozmícháme. Trochu osolíme
přisypeme muškátový oříšek a zamícháme
z bílků si ušleháme sníh
do mísy s rohlíky přilejeme směs se žloutky
přidáme sníh
a zasypeme moukou. Vypracujeme těsto. Pokud se vám zdá těsto moc mokré, tak přisypte mouku nebo další nakrájené rohlíky
rozložíme si vlhkou utěrku, na kterou doprostřed dáme půlku těsta
pomocí utěrky vypracujeme váleček a na obou koncích svážeme provázkem
knedlík v utěrce dáme vařit do vroucí vody. Vaříme 15 minut, potom knedlík pootočíme za konce utěrky a vaříme dalších 15 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření, šlehání
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko