Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Karlovarský knedlík
máte doma hodně starých rohlíků? Udělejte si vynikající karlovarský knedlík
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
5
kus
rohlík
2
kus
vejce
30
gram
máslo
50
gram
mouka hrubá
250
mililitr
mléko plnotučné
1/4
lžička
muškátový oříšek mletý
1
špetka
sůl
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nakrájíme si rohlíky na kostičky a vložíme do větší mísy
z vajec si oddělíme bílky a žloutky
do menší misky si nalejeme vlažné mléko, přidáme máslo
v mléce necháme máslo rozpustit
přidáme žloutky (mléko nesmí být příliš horké, jinak by se žloutky udělaly)
a pořádně rozmícháme. Trochu osolíme
přisypeme muškátový oříšek a zamícháme
z bílků si ušleháme sníh
do mísy s rohlíky přilejeme směs se žloutky
přidáme sníh
a zasypeme moukou. Vypracujeme těsto. Pokud se vám zdá těsto moc mokré, tak přisypte mouku nebo další nakrájené rohlíky
rozložíme si vlhkou utěrku, na kterou doprostřed dáme půlku těsta
pomocí utěrky vypracujeme váleček a na obou koncích svážeme provázkem
knedlík v utěrce dáme vařit do vroucí vody. Vaříme 15 minut, potom knedlík pootočíme za konce utěrky a vaříme dalších 15 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Přílohy
/
Knedliky
Způsob přípravy:
vaření, šlehání
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close