Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Karlovarský knedlík
máte doma hodně starých rohlíků? Udělejte si vynikající karlovarský knedlík
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
30 minut
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
10 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
5 kus
rohlík
2 kus
vejce
30 gram
máslo
50 gram
mouka hrubá
250 mililitr
mléko plnotučné
1/4 lžička
muškátový oříšek mletý
1 špetka
sůl
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nakrájíme si rohlíky na kostičky a vložíme do větší mísy
z vajec si oddělíme bílky a žloutky
do menší misky si nalejeme vlažné mléko, přidáme máslo
v mléce necháme máslo rozpustit
přidáme žloutky (mléko nesmí být příliš horké, jinak by se žloutky udělaly)
a pořádně rozmícháme. Trochu osolíme
přisypeme muškátový oříšek a zamícháme
z bílků si ušleháme sníh
do mísy s rohlíky přilejeme směs se žloutky
přidáme sníh
a zasypeme moukou. Vypracujeme těsto. Pokud se vám zdá těsto moc mokré, tak přisypte mouku nebo další nakrájené rohlíky
rozložíme si vlhkou utěrku, na kterou doprostřed dáme půlku těsta
pomocí utěrky vypracujeme váleček a na obou koncích svážeme provázkem
knedlík v utěrce dáme vařit do vroucí vody. Vaříme 15 minut, potom knedlík pootočíme za konce utěrky a vaříme dalších 15 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Přílohy
/
Knedliky
Způsob přípravy:
vaření, šlehání
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
close