Pracuji...
close

Pomerančový džus

v létě výborný na osvěžení, v zimě na chuť
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Ingredience
obecně
4 kus mrkev
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme pomeranče na malé kousky. Kdo chce džus míň hořky, tak ze tří pomerančů oloupe kůru. Na jednom kůru nechte. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé špalíčky
připravíme si 2 hrnce, menší a větší
do malého hrnce dáme vařit směs pomerančů a mrkví, asi do 1 litru vody. Do většího hrnce dáme vařit 5 litrů vody

k ovoci nasypeme 0,5 kila cukru
až ovoce změkne, což trvá cca minimálně hodinu, tak vezmem ruční mixer a rozmixujeme
pak vezmem vetší hrnec s převařenou vodou a nejaké jemné sítko
a do něj postupně promačkáme směs, kde se nám už pomalu tvoří džus. Nakonec přidáme kyselinu citronovou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
nápoj
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...