Načítání...
close

Pomerančový džus

v létě výborný na osvěžení, v zimě na chuť
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
4 kus mrkev
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme pomeranče na malé kousky. Kdo chce džus míň hořky, tak ze tří pomerančů oloupe kůru. Na jednom kůru nechte. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé špalíčky
připravíme si 2 hrnce, menší a větší
do malého hrnce dáme vařit směs pomerančů a mrkví, asi do 1 litru vody. Do většího hrnce dáme vařit 5 litrů vody

k ovoci nasypeme 0,5 kila cukru
až ovoce změkne, což trvá cca minimálně hodinu, tak vezmem ruční mixer a rozmixujeme
pak vezmem vetší hrnec s převařenou vodou a nejaké jemné sítko
a do něj postupně promačkáme směs, kde se nám už pomalu tvoří džus. Nakonec přidáme kyselinu citronovou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
nápoj
Původ:
Česko