Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Borůvkový koláč
co lepšího udělat z čerstvých borůvek nežli borůvkový koláč :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
35 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
na posypání
2
lžíce
máslo
4
lžíce
mouka polohrubá
4
lžíce
cukr moučka
náplň
1-3
lžíce
cukr moučka
4
lžička
pudink vanilkový
250
gram
tvaroh měkký plnotučný
1
hrnek
borůvky
dle potřeby
1-3
lžíce
mléko plnotučné
Sdílejte recept
Facebook
Postup
k tomuto receptu budeme potřebovat sladké kynuté těsto, jehož recept najdete v záložce související recepty
nejprve si připravíme náplň. Do mísy si dáme tvaroh.
dále přidáme borůvky, pudink a podle chuti cukr. Můžeme přilít trošičku mléka, aby se nám náplň dobře roztírala na těsto
potom si připravíme drobenku. Do misky si dáme máslo, cukr a mouku
nejlépe prsty umačkáme (nadrobíme)
plech si vymažeme sádlem
vymažeme po celé ploše i do okrajů
z hotového těsta si odebereme cca 1/3 a vyválíme na plech do potřebného tvaru
těsto potřeme náplní
a posypeme drobenkou
pekáč vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 35 minut a nebo dokud okraje nebudou nahnědlé. Zkoušíme špejlí.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké
/
Koláče
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
snídaně, dezert
Vybavení kuchyně:
mísa
,
mísa malá
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close