Pracuji...
close

Borůvkový koláč

co lepšího udělat z čerstvých borůvek nežli borůvkový koláč :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Ingredience
na posypání
2 lžíce máslo
4 lžíce cukr moučka
dle potřeby
Sdílejte recept
Postup
k tomuto receptu budeme potřebovat sladké kynuté těsto, jehož recept najdete v záložce související recepty
nejprve si připravíme náplň. Do mísy si dáme tvaroh.
dále přidáme borůvky, pudink a podle chuti cukr. Můžeme přilít trošičku mléka, aby se nám náplň dobře roztírala na těsto
potom si připravíme drobenku. Do misky si dáme máslo, cukr a mouku
nejlépe prsty umačkáme (nadrobíme)
plech si vymažeme sádlem
vymažeme po celé ploše i do okrajů
z hotového těsta si odebereme cca 1/3 a vyválíme na plech do potřebného tvaru
těsto potřeme náplní
a posypeme drobenkou
pekáč vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 35 minut a nebo dokud okraje nebudou nahnědlé. Zkoušíme špejlí.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
snídaně, dezert
Vybavení kuchyně:
mísa , mísa malá
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...