Pracuji...
close

Domácí bramboračka s houbami

Pokud chodíte v létě rádi na houby, tak tento recept je pro Vás to pravé. Není nic lepšího, něž-li vařit z poctivých surovin, a nejlépe z čerstvě nasbíraných
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
4-5 kus brambory
1/4 kus celer
3 kus mrkev
1 hrst houby
3-4 stroužek česnek
2 lžíce máslo
1 lžíce majoránka
1/2 lžíce kmín drcený
cca 1-2 lžička sůl
cca 1/2 lžička pepř černý drcený
2 litr voda
Sdílejte recept
Facebook
Postup
očistíme a oloupeme si petržel, celer, mrkev a cibuli. Vše nakrájíme na stejné kousky
ve větším hrnci rozehřejeme máslo
do hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Osmahneme dozlatova
k osmahlé zelenině přidáme nakrájenou cibuli. Cibule karamelizuje dříve a proto ji přidáváme až později, jinak by se nám připékala. Osmahneme dozlatova
očistíme, oloupeme a nakrájíme si brambory na malé kousky. Oloupeme si i česnek
občas zeleninu promícháváme. Dostává krásnou barvu
k zelenině přidáme kmín a zamícháme. Při smažení se z něj uvolní skvělé aroma.
když je zelenina osmahnuta dozlatova, přisypeme mouku.
v této fázi pořád mícháme, aby se nám mouka nepřichytla. Vytváříme krásnou jíšku.
jíšku osolíme, opepříme. Radši méně, později můžeme dochutit
zalijeme vodou. Kdo má vývar, zalije vývarem. A nebo zalijem 1/2 voda, 1/2 vývar. Vývar nejlépe kuřecí
důkladně zamícháme a přivedeme opět k varu
přihodíme brambory a necháme 15 minut vařit
mezitím si připravíme houby, petrželku a česnek. Česnek zmáčkneme a nakrájíme
až se brambory uvaří, přidáme houby. Nejlépe čerstvé z lese :-)
přidáme česnek. Zamícháme a povaříme dalších 15 minut
nakonec přidáme petrželové lístky
a přidáme majoránku
zamícháme, dosolíme, dopepříme a sundáme z plotny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připo...
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvěl...
Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahr...