X
Novinky na email
Nechte si zasílat novinky na Váš email. Inspirace na každý den.

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept / Domácí bramboračka s houbami
Načítám...
Popis receptu
Pokud chodíte v létě rádi na houby, tak tento recept je pro Vás to pravé. Není nic lepšího, něž-li vařit z poctivých surovin, a nejlépe z čerstvě nasbíraných
Příprava 20 minut
Vaření 40 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Polévky / Houbové polévky, Houby / Hřiby, Houby / Lišky
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
obecně
brambory 4-5 ks
celer 1/4 ks
česnek 3-4 stroužek
houby 1 hrst
kmín drcený 1/2 lžíce
majoránka 1 lžíce
máslo 2 lžíce
mouka hladká 3 lžíce
mrkev 3 ks
pepř černý drcený cca 1/2 lžička
petržel 1 ks
petrželová nať 10 list
sůl cca 1-2 lžička
voda 2 l
Postup
1.
očistíme a oloupeme si petržel, celer, mrkev a cibuli. Vše nakrájíme na stejné kousky
2.
ve větším hrnci rozehřejeme máslo
3.
do hrnce dáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Osmahneme dozlatova
4.
k osmahlé zelenině přidáme nakrájenou cibuli. Cibule karamelizuje dříve a proto ji přidáváme až později, jinak by se nám připékala. Osmahneme dozlatova
5.
očistíme, oloupeme a nakrájíme si brambory na malé kousky. Oloupeme si i česnek
6.
občas zeleninu promícháváme. Dostává krásnou barvu
7.
k zelenině přidáme kmín a zamícháme. Při smažení se z něj uvolní skvělé aroma.
8.
když je zelenina osmahnuta dozlatova, přisypeme mouku.
9.
v této fázi pořád mícháme, aby se nám mouka nepřichytla. Vytváříme krásnou jíšku.
10.
jíšku osolíme, opepříme. Radši méně, později můžeme dochutit
11.
zalijeme vodou. Kdo má vývar, zalije vývarem. A nebo zalijem 1/2 voda, 1/2 vývar. Vývar nejlépe kuřecí
12.
důkladně zamícháme a přivedeme opět k varu
13.
přihodíme brambory a necháme 15 minut vařit
14.
mezitím si připravíme houby, petrželku a česnek. Česnek zmáčkneme a nakrájíme
15.
až se brambory uvaří, přidáme houby. Nejlépe čerstvé z lese :-)
16.
přidáme česnek. Zamícháme a povaříme dalších 15 minut
17.
nakonec přidáme petrželové lístky
18.
a přidáme majoránku
19.
zamícháme, dosolíme, dopepříme a sundáme z plotny
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
624 bodů
Facebook