Pracuji...
close

Lečo

Jednoduchý, ale výborný pikantní zeleninový pokrm
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
3 lžíce máslo
1-2 kus vejce
2-3 kus párek
cca 1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
uzeninu, papriky a cibule si nakrájíme na drobno. Paprika může být na větší kusy
rajčata nakrájíme buï se šlupkou a nebo si je dáme do horký vody spařit a potom oloupeme
na pánvi si rozehřejeme máslo
na másle spěníme cibulku
a přidáme uzeninu
po chvíli přidáme papriku, zamícháme
a přikrejeme poklicí. Dusíme, dokud není paprika měkká
až se tak stane, přidáme rajčata a zase chvilku podusíme
nakonec přidáme lžičku papriky
a zalijeme vajíčkem rozmíchaným ve skleničce. Mícháme, dokud vajíčko nebude hotové a můžeme podávat
kdo má rád sušší lečo, nechá směs ješte chvilku podusit, aby se vypařilo víc vody
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko, Maďarsko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...