Pracuji...
close

Lečo

Jednoduchý, ale výborný pikantní zeleninový pokrm
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
2 kus cibule
3 lžíce máslo
1-2 kus vejce
2-3 kus párek
cca 1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
uzeninu, papriky a cibule si nakrájíme na drobno. Paprika může být na větší kusy
rajčata nakrájíme buï se šlupkou a nebo si je dáme do horký vody spařit a potom oloupeme
na pánvi si rozehřejeme máslo
na másle spěníme cibulku
a přidáme uzeninu
po chvíli přidáme papriku, zamícháme
a přikrejeme poklicí. Dusíme, dokud není paprika měkká
až se tak stane, přidáme rajčata a zase chvilku podusíme
nakonec přidáme lžičku papriky
a zalijeme vajíčkem rozmíchaným ve skleničce. Mícháme, dokud vajíčko nebude hotové a můžeme podávat
kdo má rád sušší lečo, nechá směs ješte chvilku podusit, aby se vypařilo víc vody
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko, Maďarsko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...