Načítání...
close

Domácí sádlo a škvarky

Není nad domácí poctivé sádlo a škvarky.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Kuchař: Pája Bubla
Stáří receptu: 10 let
Ingredience
obecně
3/4 hrnek voda
1-3 lžíce sůl
Sdílejte recept
Postup
Vepřové sádlo nakrájíme na kousky.
Ty dáme do velkého hrnce, aby se nám lépe míchalo.
Přidáme trochu vody, abychom neškvařili sádlo nasucho.
Dále už jen za stálého míchání škvaříme. Přidaná voda se postupně vypaří a z kousků se nám vyškvaří sádlo. Takto to vypadá po hodině švaření (a míchání!).
A takto po dvou hodinách.
Sádlo po nějakém čase začne pěnit.
Asi 30 minut před koncem škvaření (když už jsou škvarky malé a při zmáčknutí vypouštějí málo sádla) přidáme trošku mléka na zlatavou barvu škvarků.
Hotovo. Sádlo vybereme pomocí síta a naběračky do předem připravených nádob.
Necháme zchládnout a ztuhnout. Škvarky řádně prosolíme dle chuti.
Dobrou chu !!!
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
škvaření, vaření
Typ chodu:
svačina
Původ:
Česko