Pracuji...
close

Domácí sádlo a škvarky

Není nad domácí poctivé sádlo a škvarky.
Kuchař: Pája Bubla
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Ingredience
obecně
3/4 hrnek voda
1-3 lžíce sůl
Sdílejte recept
Postup
Vepřové sádlo nakrájíme na kousky.
Ty dáme do velkého hrnce, aby se nám lépe míchalo.
Přidáme trochu vody, abychom neškvařili sádlo nasucho.
Dále už jen za stálého míchání škvaříme. Přidaná voda se postupně vypaří a z kousků se nám vyškvaří sádlo. Takto to vypadá po hodině švaření (a míchání!).
A takto po dvou hodinách.
Sádlo po nějakém čase začne pěnit.
Asi 30 minut před koncem škvaření (když už jsou škvarky malé a při zmáčknutí vypouštějí málo sádla) přidáme trošku mléka na zlatavou barvu škvarků.
Hotovo. Sádlo vybereme pomocí síta a naběračky do předem připravených nádob.
Necháme zchládnout a ztuhnout. Škvarky řádně prosolíme dle chuti.
Dobrou chu !!!
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
škvaření, vaření
Typ chodu:
svačina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...