Pracuji...
close

Domácí sádlo a škvarky

Není nad domácí poctivé sádlo a škvarky.
Kuchař: Pája Bubla
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 2 hodiny 30 minut
Ingredience
obecně
3/4 hrnek voda
1-3 lžíce sůl
Sdílejte recept
Postup
Vepřové sádlo nakrájíme na kousky.
Ty dáme do velkého hrnce, aby se nám lépe míchalo.
Přidáme trochu vody, abychom neškvařili sádlo nasucho.
Dále už jen za stálého míchání škvaříme. Přidaná voda se postupně vypaří a z kousků se nám vyškvaří sádlo. Takto to vypadá po hodině švaření (a míchání!).
A takto po dvou hodinách.
Sádlo po nějakém čase začne pěnit.
Asi 30 minut před koncem škvaření (když už jsou škvarky malé a při zmáčknutí vypouštějí málo sádla) přidáme trošku mléka na zlatavou barvu škvarků.
Hotovo. Sádlo vybereme pomocí síta a naběračky do předem připravených nádob.
Necháme zchládnout a ztuhnout. Škvarky řádně prosolíme dle chuti.
Dobrou chu !!!
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
škvaření, vaření
Typ chodu:
svačina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...