Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Domácí sádlo a škvarky

Popis receptu
Není nad domácí poctivé sádlo a škvarky.
Příprava
10
minut
Vaření
150
minut
  • Způsob přípravy: škvaření, vaření,
  • Typ chodu: svačina,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Pája Bubla
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
mléko plnotučné 1 dcl
sůl 1-3 lžíce
vepřové sádlo 1 kg
voda 3/4 hrnek
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Vepřové sádlo nakrájíme na kousky.
2. krok
Ty dáme do velkého hrnce, aby se nám lépe míchalo.
3. krok
Přidáme trochu vody, abychom neškvařili sádlo nasucho.
4. krok
Dále už jen za stálého míchání škvaříme. Přidaná voda se postupně vypaří a z kousků se nám vyškvaří sádlo. Takto to vypadá po hodině švaření (a míchání!).
5. krok
A takto po dvou hodinách.
6. krok
Sádlo po nějakém čase začne pěnit.
7. krok
Asi 30 minut před koncem škvaření (když už jsou škvarky malé a při zmáčknutí vypouštějí málo sádla) přidáme trošku mléka na zlatavou barvu škvarků.
8. krok
Hotovo. Sádlo vybereme pomocí síta a naběračky do předem připravených nádob.
9. krok
Necháme zchládnout a ztuhnout. Škvarky řádně prosolíme dle chuti.
10. krok
Dobrou chu !!!