Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Pudinková buchta se zakysanou smetanou

Popis receptu
Výborná buchta pro milovníky pudinku
Příprava
30
minut
Vaření
15
minut
  • Způsob přípravy: pečení, šlehání,
  • Typ chodu: dezert, snídaně,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
buellin
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
těsto
cukr krystal 200 g
cukr vanilkový 1 balíček
kypřící prášek 1 balíček
mouka hladká 200 g
olej slunečnicový 1 dcl
smetana zakysaná 2 kelímek
vejce 4 ks
na posypání
kakao sladké 1 lžíce
skořice mletá 1 lžička
pudink
cukr krystal 2 lžíce
mléko plnotučné 1/2 l
pudink vanilkový 1 balíček
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
Cukr krystal, vanilkový cukr a vejce vyšleháme v pěnu.
2. krok
Do pěny pomalu zašleháváme olej, mouku a kypřící prášek
3. krok
Hotové těsto necháme stranou a připravíme si pudink podle návodu na obalu pudinku.
4. krok
Na vymazaný a moukou vysypaný plech (lze použít i papír na pečení) vylijeme těsto.
5. krok
Do těsta vlijeme pudink (před tím je nutné ho občas promíchat, aby neztuhl)
6. krok
Pečeme v troubě vyhřáté na 200° po dobu 10-15 minut.
7. krok
Hotovou buchtu necháme chvilku odstát a potřeme ji zakysanou smetanou.
8. krok
Na závěr pochoutku posypeme skořicí či kakaem dle chuti.