Pracuji...
close

Jak správně připravit jedlé kaštany

Autor článku
Stáří článku: 10 let
Blíží se zima, čas vánoc a adventních trhů. Určitě každý má adventní trhy spojeny s nějakým dobrým pokrmem či nápojem. U mě to každý rok vyhrávají pečené jedlé kaštany. U nás ve Strakonicích se s nimi na trzích moc nesetkám. Spíše na ně narazím ve větších městech či v zahraničí. Je to výborná pochoutka, která není nikterak složitá na přípravu a proto si to v následujícím textu popíšeme.
Připravíme si několik kaštanů. Nepečte si jich moc, přijdou mi docela syté. Z kaštanů lze i vařit různé pochoutky.....to je ale už jiná pohádka :-)
Každý kaštan si na zaoblené straně nařízneme. Vyřízněte křížek, zhruba 5 milimetrů hluboký.
Kaštany vhoďte do rozpálené pánve se silnějším dnem. Nechte důkladně opéct. Slupky by měly být opečené do tmavé barvy.
Během pečení se Vám kaštany začnou krásně otevírat.
Pokud již máte kaštany důkladně opečené, tak přijde na řadu jejich spaření. Zakápneme je proto vodou. Nemusíte moc, stačí párkrát potřísnit rukou.
Po zakápnutí vodou přiklopíme pánev pokličkou a pár minut spaříme.