Pokud se řekne steak, každý si určitě představí hovězí uležené maso. Proč si ale neudělat tlustý a šťavnatý steak z kuřecího prsního řízku? nejenom, že to stojí málo, ale taky to i dobře chutná. Pokud se zbavíte zlozvyku krájet maso na tenké plátky, úspěch bude zaručen.
Základem pro dobrý kuřecí steak je čerstvé, suché, nekrájené kuřecí prso. Maso by mělo mít pokojovou teplotu a potom ho už jenom stačí důkladně osolit, opepřit a hlavně NEKLEPAT. Smažíme na rozpáleném oleji cca 7 minut z každé strany. Po usmažení necháme maso pár minut odpočinout na talíři. Tím, že ho necháme odpočinout, se v něm skvěle rozloží vnitřní šáva. Maso je pak křehké jako dort. Pokud bychom do masa ihned po usmažení zakrojili, tak by z něj vytekla všechna šáva a bylo by suché.